Szombathelyi kertépítő Európa legjobbjai között

VN • 2018. április 20., péntek •
A múlt héten rendezték a fiatal szakemberek Európa-bajnokságának az országos döntőjét, ahol Pap Levente személyében szombathelyi fiú lett a kertépítő verseny egyik első helyezettje.

Másodmagával ő képviselheti hazánkat a szeptemberi Euroskills versenyen - számolt be a Vas Népe. A versenyen ugyanis 18 és 25 év közötti fiatal szakemberek vehetnek részt, függetlenül attól, hogy tanulnak-e még, vagy már dolgoznak. A verseny országos döntőjében a csapatoknak egy 6 méterszer 5 méteres magas-ágyást kellett elkészíteniük térburkolattal, gyepszőnyeggel, kis vízmedencével és csobogóval. Pontozták a precizitást és a szakszerűséget, a csapatmunkát, a kreativitást, sőt még a munkaterület rendjét és a versenyzők időbeosztását is. A teljesítményeket egyénileg értékelték, így a befutó páros két tagja más-más csapatból került ki.

A szombathelyi Pap Leventének, aki 2017-ben végzett a Herman Ottó szakgimnáziumban parképítő és -fenntartó technikusként, a szeptemberi Európa-bajnokságon Pintér Márton lesz a párja. Ők a megmérettetésig egy száznapos, intenzív felkészítőn vesznek részt a kereskedelmi és iparkamara ösztöndíjával. Rajtuk kívül még három „tartalék” versenyző is felkészül, egyikük az ugyancsak szombathelyi Stummer Gergő.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére