Nehéz szülés volt

sd • 2021. február 22., hétfő •
Ha nagy nehézségek árán is, de behúzta a Haladás VSE NB I-es futsal csapata első meccsét a felsőházi rájátszásban.
Nehéz szülés volt

Szombathelyi oldalon Darrieerre és Horváth Péterre sem számíthatott a hazaiak szakmai stábja, de még Juanra mesternek is ki kellett hagynia a találkozót rosszullét miatt. Nem ígérkezett könnyűnek az összecsapás, ráadásul az elmúlt időszakban még erősíteni is tudott a Kecskemét, így igazán izgalmas összecsapásra volt kilátás.
A várakozásoknak megfelelően nagyon bekezdett a Hali, de időbe telt, mire Sipos révén fel tudták törni a zöld-fehérek a vendég védelmi reteszt. A szombathelyiek rohamtempóban gyűjtötték össze az 5 csapatfaultot, aminek eredményeként a 10. perctől kezdte elhinni a Kecskemét, hogy van keresnivalója a találkozón. Az egyre bátrabb felfogásban játszó vendégek aztán össze is hozták azt a kisbüntetőt, amiből sikerült egalizálniuk, kiegyenlítetté vált a játék. Szünetig már nem esett több gól, így 1:1-gyel vonultak szusszanni a felek.
Fordulást követően ott folytatta a Kecskemét, ahol abbahagyta, szervezett védekezésükkel nem nagyon tudott mit kezdeni a Szombathely. Szépen lassan áttevődött a játék a vendégek térfelére, beszorult a hírös város csapata, majd a vasi nyomás góllá érett: a 28. percben Hajmási oldalrúgásból tette a labdát Dávid elé, aki kapásból kilőtte a hosszú alsót, 2:1! Lépnie kellett a Kecskemétnek és ennek megfelelően vészkapus taktikára váltottak, felkínálva ezzel üres kapujukat a Halinak, de senkinek sem sikerült bevenni Rigó ketrecét. Hiába az alföldiek minden próbálkozása, újabb gólt már ők sem jegyeztek, így, ha vért izzadva is, de megnyerte első felsőházi bajnokiját a szombathelyi csapat.


Haladás VSE–SG Kecskemét Futsal 2-1 (1-1). – Szombathely, Haladás Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Kubicsek, Tolnay (Futó, Imrő).

HVSE: Alasztics – Hajmási, Dávid, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi (kapus), Kovács M., Nagy K., Simic M., Sipos, Gerencsér, Szakasics, Vidák. Megbízott edző: Sziffer András.

Kecskemét: Rigó – Klacsák, Gavrolivic, Ristic, Mánya. Csere: Tombácz (kapus), Csákó, Móra, Simic B., Récsei, Scherban, Sallai, Kulcsár. Edző: Koós Károly.

Gólszerzők: Sipos (9.), Dávid (28.), ill. Mánya (12.)


fotó: Unger Tamás / Vas Népe

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére