Megújult a járda a Károlyi Antal utcában

EB • 2012. november 28., szerda •
A 365 méter hosszú járda évek óta nagyon rossz állapotban volt. Az Önkormányzat és a VASIVíZ ZRt. közösen újította fel 4, 5 millió forintból. Az ünnepélyes átadón Lazáry Viktor alpolgármester hangsúlyozta, folytatódik az út-és járda felújítási program.

Ragyogó napsütésben, tavaszt időző hőmérsékletben érkezünk meg a Károly Antal utca járdájához, mely 600 négyzetméteren kapott új burkolatot, a fel-és a lehajtói pedig úgy lettek kialakítva, hogy a kerekes székesek, és a babakocsival közlekedők is kényelmesen használhassák.

Míg a kezdésre várunk, egy környéken lakó úr jön oda hozzánk tolókocsival, hogy megköszönje az új járdát, mely szerinte nagyon jó lett. Eddig ki kellett mennie az útra, mert az olyan rossz állapotban volt, hogy nem bírta volna a „szekér”- teszi hozzá.

Út-és járda felújítási programba kezdett az önkormányzat

Hosszú idő óta nehezítette a környéken lakók mindennapjait a rossz, elhanyagolt állapotú járda, melyet 4, 5 millió forintból közösen újított fel a Szombathelyi Önkormányzat és a VASIVÍZ Zrt- mondta el a helyszínen Lendvai Ferenc, a körzet képviselője és egyben a Városfejlesztési, Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke.

Lazáry Viktor alpolgármester hozzátette: két évvel ezelőtt út-és járda felújítási programba kezdett az önkormányzat, mely hosszú és költséges folyamat, de mindenképpen folytatni fogják. A fejlesztési elképzeléseket úgy igazították, hogy abból a  peremterületek se maradjanak ki- fűzte hozzá.

E program másik, fontos eleme a Király Sportlétesítménynél megépülő buszforduló. Ahhoz, hogy a régóta várt buszforduló megépülhessen, a Temesvár utca egy szakaszát is fel kellett újítani. A rekonstrukció a napokban befejeződött, a buszforduló várhatóan a jövő év elején készül el- hangzott el az átadón.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére