Meghosszabbította a parlament a veszélyhelyzetet, a baloldal ismételten nemet mondott a koronavírus-járvány elleni védekezésre

• 2021. február 22., hétfő •
A baloldal ismételten nemet mondott az ország megvédésére, miközben Magyarországon is elindult a járvány harmadik hulláma. A kormány 90 napra kért felhatalmazást, a cél a magyar emberek életének és egészségének megvédése, a gazdasági élet újraindítása és a munkahelyek megőrzése volt. A baloldali képviselők nemmel szavaztak, és folytatják az oltásellenes kampányukat.
Meghosszabbította a parlament a veszélyhelyzetet, a baloldal ismételten nemet mondott a koronavírus-járvány elleni védekezésre

Nem szavazta meg a baloldal a veszélyhelyzet 90 nappal való meghosszabbítását az Országgyűlésben. Ezzel nemet mondanak arra, hogy a kormány minél hatékonyabban lépjen fel a koronavírus-járvánnyal szemben, és közben párhuzamosan folytatják az oltásellenes kampányukat. 

A Gyurcsány vezette baloldal megint nemet mondott az ország megvédéséreFORRÁS: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a törvény meghosszabbításának vitáját megnyitó beszédében korábban azt mondta, hogy június elejére Magyarország már elérheti a 70 százalékos átoltottságot, így újra lehet indítani a gazdaságot, ez pedig annak köszönhető, hogy a kormány több forrásból szerez oltóanyagot. A nemzeti összefogás és az intézkedések betartása a legfontosabb erőtartalék, a mostani szavazáson pedig ismét felelős döntést kell hozni - tette hozzá. Az államtitkár szerint itt a lehetőség a baloldal előtt, hogy megmutassa, vannak olyan ügyek, amiket egységesen lehet képviselni, ezért arra kérte őket, hogy támogassák a javaslatot. 

A baloldal egy éve támadja a koronavírus elleni védekezést

A kormány 2020. március 11-én hirdetett ki először rendkívüli jogrendet a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt, a baloldali képviselők (az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP képviselői) azonban sem a házszabálytól való eltérést, sem magát a törvényt nem támogatták már akkor sem. Érthetetlen volt a baloldal magatartása, hiszen az alaptörvény, és maga a törvényjavaslat világos korlátozásokat tartalmaz a kormány esetleges túlhatalmával szemben, így az Alkotmánybíróságnak, és magának az Országgyűlésnek is van lehetősége fellépni, amikor szükségét érzi.

Ennek ellenére nemzetközi kampányt kezdtek, azt hazudva, hogy MAGYARORSZÁGON FELFÜGGESZTETTÉK A PARLAMENT MŰKÖDÉSÉT - MIKÖZBEN A PARLAMENT FOLYAMATOSAN ÜLÉSEZETT. GYURCSÁNY FERENC FELESÉGE EGY INTERJÚBAN AZZAL BÜSZKÉLKEDETT, HOGY 25 ÚJSÁGÍRÓNAK MONDTA EL EZT A HAZUGSÁGOT. 

A baloldal célja, hogy akadályozza a védekezést

A vakcina megjelenésével a baloldal azonnal elkezdte támadni az oltási kampányt. Láthatóan céljuk az, hogy minél kevesebben oltassák be magukat. Mivel Brüsszel későn szerzett be vakcinákat és keveset, ezért - tudva, hogy ezzel késleltetnék az átoltottságot - folyamatosan azt követelik, hogy az emberek csak olyan oltásokat kérjenek, amelyet az EU gyógyszerügynöksége jóváhagyott. GYURCSÁNY FERENC BUKOTT MINISZTERELNÖK EMBERKÍSÉRLETNEK NEVEZTE AZ OROSZ ÉS A KÍNAI VAKCINA BESZERZÉSÉT, ÉS AZÓTA IS FOLYAMATOSAN PRÓBÁLJA ELBIZONYTALANÍTANI AZ EMBEREKET, PEDIG A SINOPHARM- ÉS A SZPUTNYIK V VAKCINÁK IS RENDKÍVÜL HATÉKONYAK ÉS BIZTONSÁGOSAK, MÁR TÖBB MILLIÓ EMBERT OLTOTTAK BE VELÜK.

Oltásellenes kampányt folytat a baloldalFORRÁS: MTI/UJVÁRI SÁNDOR

Jakab Péter, a radikális baloldalivá vált Jobbik elnöke is megpróbálta kivenni a részét a védekezés akadályozásából. A parlament tavaszi ülésszakán nyíltan támadta az orosz és kínai vakcinákat, valamint a magyar szakembereket is, akiket közvetetten kuruzslóknak, kínai gyógyszerügynököknek nevezett. Ezt követően a kormány által meghirdetett, az ország újranyitásáról szóló nemzeti konzultációt is támadta. A Jobbik elnöke szerint a nemzeti konzultáció és az állampolgárok szabad véleménynyilvánítása "bohóckodás", és "nincs idő" ilyesmire.

Jól látható tehát, hogy a baloldal célja az, hogy minél jobban akadályozza a védekezést, ezért nem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbításának sürgős tárgyalását, miközben Magyarországon is elindult a harmadik hullám.


Forrás: origo.hu
Kép: MTI | Koszticsák Szilárd

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére