Meg akarta ölni a kisfiát egy nagykanizsai nő

• 2021. március 04., csütörtök •
Fürdőkádba akarta fojtani a gyermekét, az asszony ellen nemrég emeltek vádat.
Meg akarta ölni a kisfiát egy nagykanizsai nő

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint a büntetőeljáráshoz vezető események idején 38 éves nagykanizsai nő 2012. április 16-án szült kisfiút, ám a gyermek apjával az élettársi kapcsolat öt évvel később megszakadt. A nő rendszeresen fogyasztott szeszes italt, és alkohol-problémája oda vezetett, hogy a nő elől már az 5 éves kisgyermek rejtette el az üveget, mire a nő megütötte a kisfiút. A bíróság emiatt a gyermeket az apánál helyezte el. A kapcsolattartás rendszeres volt, de a nő a láthatások során leittasodott, a szeszt gyakran nyugtatókkal együtt fogyasztotta, és rendszeresen, tettlegességig fajulóan vitatkozott a saját szüleivel is, amely miatt számos alkalommal rendőri intézkedésre került sor.

Ez történt 2020. március 26-án és április 17-én is, amikor a gyermek jelenlétében bántalmazta a saját édesapját, a kisfiú nagyapját. Ezek után pedig épp azért került ittasan hisztérikus állapotba, és kezdte a nála tartózkodó gyermekét hibáztatni, mert az édesapja, kisfiú nagyapja pár nappal korábban meghalt. Ez történt 2020. július 29-én. A gyermeket a lakásban üldözte, többször a hátán megütötte, megkarmolta, fejét az ajtónak ütötte, miközben azt hajtogatta, hogy megöllek. A menekülő gyermeket nagymamája próbálta védelmezni, ám ő is megsérült. Este nyolc óra körül a kisfiú az őt újra üldözőbe vevő édesanyja elől a fürdőszobába menekült, de az asszony követte, és ismételten azt kiabálta neki, hogy most megöllek, megfojtalak, dögöljél meg te dög. Ez után azzal a szándékkal, hogy a gyermeket a vízbe fojtja, megnyitotta a fürdőkád csapját, a kisfiú hátát ütlegelte, folyamatosan megöléssel fenyegetve. A gyermek a fürdőszobából kijutni nem tudott, a nő a nyaktájékon megragadta, de megszorítani nem tudta, mivel a gyermek a fejét a vállához szorította. A támadás láttán a nagymama a fürdőszobába ment, és igyekezett megakadályozni a kisfiú további bántalmazását, illetve a fürdőkádba, a csap alá lökését, ezért hajkefével ütötte a lányát.

Ekkor a kisfiú kimenekült a helyiségből, az anyja azonban utána rohant, a nappaliban megint elkapta, ettől mindketten elestek. A nagymama avatkozott közbe, mert amikor a lánya felállt, a kanapéra lökte, lefogta, és kiabált unokájának, hogy meneküljön az utcára, hívjon segítséget. A gyermek meztelen felsőtesttel kifutott az utcára és járókelőtől segítséget kért. A kisfiú a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Zala Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt emelt vádat.


Forrás: zaol.hu
Illusztráció: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére