Második alkalommal nyerte el a Családbarát munkahely díjat a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal

frisss • 2019. július 11., csütörtök •
A díjat kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek kategóriában külön ítélik oda. Ezúttal összesen 52 olyan vállalat nyerte el az elismerést, amely fontosnak tartja, hogy dolgozói a családi életben is kiteljesedhessenek.
Második alkalommal nyerte el a Családbarát munkahely díjat a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal

- Egy ország akkor lehet sikeres, ha a munkahelyeken támogatják a családalapítást, a családi életet, és ha ezzel párhuzamosan a család is támogatja a munkában kiteljesedést - mondta Novák Katalin, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a díjátadó ünnepségen, akitől dr. Balázsy Péter megyei jegyző vette át az elismeréssel járó oklevelet.
Mit érez most, hogy második alkalommal vehette át a Családbarát munkahely díjat a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal nevében?
- Nagyon büszke vagyok, hogy ismét elnyertük a díjat, ráadásul Vas megyében egyedüliként. Azt gondolom, hogy a második alkalom még nagyobb megerősítés. Az első elismerés fontos lépés volt, de azt tudni kell megtartani és továbbfejlődni, ami még nehezebb feladat. Esetünkben az is fontos, hogy nem csak pályáztunk egy ilyen országos elismerésre, hanem mi magunk is alapítottunk Vas megyében egy ilyen díjat, amit első alkalommal tavaly ítélt oda a megyei közgyűlés.

Csoportkép az idei díjazottakkal - dr. Balázsy Péter a második sorban, középen

(Forrás: Facebook/Novák Katalin)

Miért fontos, hogy törekedjenek a hivatalban a családbarát működésre?
- A mi esetünkben ez teljesen természetes. Az itt dolgozó emberek többségének a család fontos érték. Én pedig vezetőként hiszek abban, hogy a családbarát szemlélet ma már versenyelőnyt jelent. Sokkal jobb munkahelyi légkör tud kialakulni, amelynek következtében nem csak jobb kedvvel, nagyobb lendülettel érkeznek a munkahelyre a kollégák, hanem az itt töltött idő is olyan, ami segíti a munkában való kiteljesedést.
Mivel sikerült kiérdemelni a díjat? Milyen új családbarát elemet valósítottak meg?
- A Vas Megyei Önkormányzati Hivatal nagyon sok kedvezményt biztosít a családbarát program keretében az itt dolgozóknak. A munkaidő kedvezmény, a rugalmas munkavégzés és a különböző anyagi juttatások mellett, számtalan programot szervezünk. Volt családi mozi délutánunk, családi napunk, szerveztünk nyári tábort az itt dolgozók gyermekeinek. Vásároltunk olyan eszközöket, amivel a családbarát munkavégzés még inkább kivitelezhető. Létrehoztunk egy játszósarkot, amit az idei sikeres pályázat nyomán szeretnénk továbbfejleszteni. Számomra különösen fontos, hogy hangsúlyt helyezzünk a családanyák mellett az édesapákra is, hiszen azt gondolom, hogy mindkét szülői szerep egyformán fontos egy jól működő családban.
Ma már köztudott, hogy indul a polgármesteri posztért. Megválasztása esetén bevezetne családbarát intézkedéseket akár a polgármesteri hivatalban, vagy az önkormányzat által fenntartott intézményekben is?
- Igen, az a tervem, hogy amennyiben ősszel nekem szavaznak bizalmat a szombathelyiek, akkor ezt a családbarát szemléletmódot kiterjesztenénk a teljes városi intézményrendszerre, amely nem csak az ott dolgozók, hanem az ügyfelek érdekeit is szolgálja. Önkormányzatként van és lenne is arra lehetőségünk, hogy az intézményrendszert, az óvodákat és a bölcsődéket oly módon fejlesszük, hogy minden itt élő számára a megfelelő szinten hozzáférhetőek legyenek, így Szombathely egy igazi családbarát várossá tud válni.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére