Marton Zsolt: illusztrációval ijesztget Bajnai Szombathelyen

• 2013. május 29., szerda •
Marton Zsolt Szombathely alpolgármestere ma egy érdekes plakáttal örvendeztette meg ismerőseit facebook oldalán. Erről a plakátról tudta egyébként meg az alpolgármester, hogy családtagjai állítólag 6 trafik-koncessziót nyertek. Az alpolgármestert megkérdeztük: egy rokona sem jelezte felé, hogy trafikot nyert volna az elmúlt időszakban.

Mondhatjuk úgy is, derűsen indult a mai reggel Marton Zsolt alpolgármester számára. Cipőfűző vásárlás közben szembesült azzal, hogy Bajnai Gordon az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője azt mondta Szombathelyen, hogy a politikus családtagjai 6 trafik-koncessziót nyertek. Az alaptalan vádak derűt csaltak az alpolgármester arcára, pláne amikor a mellékelt illusztrációt meglátta a facebookon.

Megkérdeztük az alpolgármestert, hogy az alábbi előírásoknak megfelelően van- e tudomása arról, hogy rokona nyert volna trafik-koncessziót. Azért, hogy biztosra menjünk az alábbi kérdést tettük fel.

Kedves alpolgármester úr. Van e tudomása arról, hogy trafik-koncesszión nyert rokona? A rokon fogalma: Rokonnak nevezzük azokat az embereket, akik egy családba tartoznak. A Magyar néprajzi lexikon szerint az alábbi rokonsági típusokat különböztethetjük meg:

Vérrokonság: leszármazás útján létrejött rokoni kapcsolat. A vérrokonságba nemcsak a vér szerinti rokonok, le- és felmenők, hanem az adoptáció (örökbefogadás) útján bekerültek is beleszámítanak.

Házassági rokonság: házasság útján létrejövő rokoni kapcsolat, a házasság révén a két rokonsági csoport tagjai passzívan, elhatározásuktól függetlenül kerülnek rokoni kapcsolatba.

Műrokonság: Nem vérrokon személyek szabad elhatározásukból a rokonsággal egyenértékű kapcsolata, amelyet valamilyen aktussal megerősítenek, az egész közösség tudomására hozzák s a kapcsolat konzekvenciáit viselik. A műrokonság nem azonos a házassági rokonsággal, nem érinti a két egyén rokonait (pl.: keresztszülőség/komaság, tejtestvérség, vértestvérség).

Az alpolgármester egyértelmű válasza az volt, hogy természetesen egy rokona sem nyert trafik-koncessziót. Sem családtagja! Hozzátette: nem vagyok perlekedős típus, de ezúttal kivételt kell tennem e politikai hatalmassággal.

Facebook megosztásában pedig hozzátette: A cipőfűzőt megvettem, minden rendben.”

közösség

további frisss

lap tetejére