Kezdődik a lomtalanítás Szombathelyen

• 2018. március 22., csütörtök •
Kezdődik a lomtalanítás Szombathelyen

A szombathelyi önkormányzat idén tavasszal is szervez lomtalanítási akciót a SZOMHULL Nonprofit Kft. közreműködésével.

Az akció során a lakosság megszabadulhat a rendszeres hulladékgyűjtés során el nem szállítható, a szabványos szeméttárolóba a méretük miatt el nem helyezhető, a háztartásban feleslegessé vált tárgyaktól. Elsőként március 24-én, szombaton a Szűrcsapó utca páros oldala és a Paragvári utca által határolt területre kerül sor, a volt bucsui vasútvonalig. Valamint a Rohonci út páratlan oldalától a Perint patakig terjedő terület, és a Rohonci úton az 56-os házszámtól a 66-ig a páros oldalán élők szabadulhatnak meg a lomoktól.

A lomtalanítási akcióba a következő hulladéktípusok nem tartoznak bele, és ezért el sem szállítják a kerti hulladékot,  az állati tetemet, bontásból származó autóalkatrészt, építési törmeléket, gumiabroncsot, veszélyes hulladékot, elektronikai hulladékot.

A lomtalanítás napján reggel 7-ig lehet kihelyezni a feleslegessé vált tárgyakat, szállító járművel megközelíthető közterületre. A következő lomtalanítási időpont április 14-e lesz, a pontos menetrend a szombathely.hu oldalon áttekinthető.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére