Hende Csaba a PestiTV-ben: az ellenzék az egészségügy és a gazdaság összeomlására vágyik (VIDEÓ)

• 2020. november 19., csütörtök •
Szerda reggel a PestiTV Bögre Klub című műsorában Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő, az országgyűlés alelnöke volt Ferkó Dániel vendége. A beszélgetés során természetesen szót ejtettek a járványügyi helyzetről, a korlátozásokról és az ellenzéki képviselők kirohanásait is felidézték. Hende Csaba megjegyezte, hogy több ellenzéki képviselőről süt, mennyire vágynak rá, hogy összeomoljon az egészségügy, hogy több halálos áldozat legyen, hiszen az ellenzék arra vágyik, hogy válság legyen, amiből politikai hasznot húzhat.
Hende Csaba a PestiTV-ben: az ellenzék az egészségügy és a gazdaság összeomlására vágyik (VIDEÓ)

A beszélgetés során betekintést nyerhetünk abba is, hogy bizony a parlamenti munka megszervezésére is erősen kihat a járvány. A szociális távolságtartás miatt tavasztól például nem is a megszokott helyen, hanem egy nagyobb térben, a felső teremben ülésezik a parlament, a bizottsági ülések is más helyszínen zajlanak, a maszk viselése pedig a honatyák számára is kötelező. Hende Csaba a korlátozásokkal kapcsolatban kiemelte, hogy az egyik legnagyobb kihívás a választópolgárokkal való kapcsolattartás, hiszen nem lehet rendezvényeket tartani és a fogadóórákra is csak online kerülhet sor.

Ferkó Dániel a rendszeresen kocsmai stílusban megnyilvánuló ellenzéki képviselők többek között Szabó Tímea és Jakab Péter viselkedését, morbid megnyilvánulásait felidézve arról is faggatta vendégét, hogyan értékeli a baloldali politikusok kirohanásait.

"Egyre durvább hangnemet engednek meg maguknak, mert ettől remélik a választási sikert. Erre nagyon nehéz higgadtan reagálni. A provokátoroknak a provokáció a célja"

– szögezte le Hende Csaba, aki hangsúlyozta, hogy Korózs Lajos tavasszal kamuvideóval, legutóbb pedig hamis halálozási statisztikával borzolta a kedélyeket.

"Azok, akik rémhírekkel megrengetik az emberek kórházainkba, orvosainkat, hősiesen helytálló ápolóinkba vetett bizalmát, azok a minél rosszabb, annál jobb filozófiáját követik. Szinte átsüt egyes ellenzéki képviselők szavain, hogy mennyire vágynak az egészségügy összeomlására. Mennyire szeretnének több áldozatot és persze a gazdaság összeomlását is szeretnék, szeretnék, ha költségvetés a munkanélküliséget finanszírozná és nem a munkahelyek megtartását"

– sorolta Hende Csaba, aki szerint az ellenzék politikai haszonszerzés miatt vágyik a válságra. A politikus hangsúlyozta, hogy hiába vár az ellenzék az egészségügy összeomlására, van elegendő férőhely és lélegeztetőgép, hiszen meg kell gyógyítani mindenkit, akit csak lehet.

"Az emberek mentális egészségének a megőrzése is fontos"

—  szögezte le annak kapcsán, hogy az ellenzék által legyártott rémhírek viszont pánikkeltőek. A 2022-es választásokkal kapcsolatban kifejtette: a koronavírus gazdasági hatásai nagy mértékben befolyásolhatják majd, hogy kire fognak szavazni az emberek.
 

Forrás: pestisracok.hu
Fotó: PestiTV-képernyőfelvétel

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére