GYSEV: elkészültek az első Stadler-motorvonat kocsiszekrényei

MTI • 2013. április 30., kedd •
A Stadler szolnoki gyárában elkészült a GYSEV által rendelt motorvonatok közül az elsőhöz tartozó négy kocsiszekrény, a szerelvény várhatóan idén decemberben szolgálatba állhat a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalon - közölte a vasúttársaság az MTI-vel kedden.
GYSEV: elkészültek az első Stadler-motorvonat kocsiszekrényei

A tájékoztatás szerint a négyrészes motorvonat összeszerelését ezután a Stadler Rail-csoport lengyelországi Siedlicében működő üzemében végzik el. A 30 tonnás alumínium vázakat trélereken szállítják majd a lengyelországi üzembe.

A motorvonat annak a flottának az első járműve, amelyről a GYSEV és a Stadler 2012 áprilisában írt alá szállítási szerződést.

A GYSEV emlékeztetett arra is, a társaság a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítési projektjének keretében mintegy 110 kilométer vasúti pálya teljes rekonstrukcióját végezte el az elmúlt években. Ennek a projektnek részeként rendelt a vasúttársaság négy villamos motorvonatot.

A járműben 211 ülőhely mellett többfunkciós, gyerekkocsik és kerékpárok elhelyezésére alkalmas terek várják az utazókat, a kocsik egyebek mellett kiszolgálják a kerekes székkel közlekedők igényeit, emellett korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionálóval, WIFI internettel, illetve mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal is fel lesznek felszerelve.

A tájékoztatás szerint flotta utolsó szerelvénye 2014 második negyedévében érkezik meg. A motorvonatok ára összesen 20 millió 332 ezer euró. A finanszírozás teljes egészében az uniós közlekedési, KÖZOP-pályázaton alapul.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére