Gulyás: a háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből

• 2021. január 21., csütörtök •
A tárcavezető csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte: a háziorvosok komoly szerepet vállaltak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, ezért megérdemlik, hogy elismerjék a munkájukat, fontos, hogy a magyar egészségügy alapköve erős talapzaton állhasson.
Gulyás: a háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből

Mivel hatékony egészségügyi alapellátás nélkül nincs jó színvonalú egészségügyi ellátás, és a háziorvosi praxisok működése, eredményessége nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az egészségügyi rendszer jól működjön, a kormány úgy döntött, hogy a béremelésből a háziorvosok is részesülnek - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter mai sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely kifejtette: aki szoros praxisközösséget vállal, az teljes egészében megkapja a béremelést, ha lazább formát választ, akkor is megkapja az orvosi bértábla szerinti különbözet 80 százalékát, ha pedig egyáltalán nem vesz részt praxisközösségben, akkor a különbözet 30 százalékával emelik a fizetését. Ugyanez vonatkozik az állami ellátásban résztvevő fogorvosokra is - tette hozzá a miniszter.


fotó: koronavirus.gov.h

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére