Fidesz: „Kezd elegünk lenni a károgásból”

Frisss • 2013. szeptember 03., kedd •
Folyamatosan folynak a tárgyalások a Haladás-pálya felújításával kapcsolatban, és hamarosan megkezdődnek az egyeztetések a lakossággal is- mondta Szakály Gábor egy keddi sajtótájékoztatón. Lendvai Ferenc szerint szó sincs arról, hogy a tribün műemléki védelem alatt áll.
Fidesz: „Kezd elegünk lenni a károgásból”

A szocialisták azt akarják elhitetni, hogy rossz itt élni, pedig nem így van- fogalmazott Szakály Gábor frakcióvezető a Haladás-pálya előtt tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a jövőben reagálni fognak a bukott, sikertelen baloldal minden nyilatkozatára. „ Kezd elegünk lenni ugyanis a károgásból” – húzta alá.

A kormány elkötelezett minden nemű, sportot érintő fejlesztés mellett, és külön öröm, hogy Szombathelyt választották egy ekkora volumenű beruházás célpontjává- hangsúlyozta. Mint ismeretes, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Puskás Tivadar polgármester a múlt héten rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy közel tíz milliárd forintból sportpálya és sportcsarnok épül a Rohonci úton.

Szakály Gábor szólt arról is, hogy a szocialisták mindenhez kölcsönt vettek fel, ahol kormányzásuk idején szalagot vágtak.  Ipkovich György országgyűlési képviselő pedig egyszer sem tudott hatékonyan lobbizni- fűzte hozzá.

Szombathely adóssága 2010 októberében 17 milliárd forint volt, ebből az új városvezetés 1 milliárdot ledolgozott, majd egy jelentős részét átvállalta az állam. A város adóssága jelenleg 5, 5 milliárd forint és gazdasága kiszámítható, stabil lábakon áll- magyarázta a frakcióvezető. „ Ha nekünk egy kormánytag azt mondja, hogy jön a pénz, akkor az ő szava garancia és nem várunk a postára” - reagált az MSZP azon felvetésére, miszerint „ politikai szélhámosságról” van szó.

Lendvai Ferenc, a Városfejlesztési Bizottság elnöke szerint a „jó idő ellenére a szocialistáknak savanyú a szőlő”. Kifejtette, a szocialisták állításával ellentétben a lelátók nem műemlékvédelem alatt állnak, hanem helyi védettséget élvező építmény. Utóbbi pedig azt jelenti, hogy a közgyűlés bármikor megváltoztathatja a besorolását. Az ellenzék légből kapott árakkal dobálózik, hiszen építmény-értékszámítást végeztek, ami a tereprendezéssel és a parkolók  kialakításával bizony megközelíti a tíz millió forintot – mondta el.

A politikusok megerősítették, folyamatosan folynak a tárgyalások a beruházással kapcsolatban, és hamarosan megkezdődnek az egyeztetések a lakossággal is. Ha kell, rendkívüli bizottsági ülések és közgyűlések is lesznek, hogy minél gördülékenyebben és gyorsabban menjen az előkészítő munka- hangzott el a sajtótájékoztatón.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére