Elő a télikabáttal és a sapkával, visszajönnek a mínuszok

• 2021. március 05., péntek •
Pénteken hidegfront érkezik, aminek hatására téliesebbre fordul az idő az első tavaszi hétvégére. Jó hír a síelőknek, hogy a hegyekben havazhat is, és lehül a levegő: a maximumok jellemzően 10 fok alatt maradnak, vasárnap hajnalban pedig néhol mínusz 10 fok is lehet.
Elő a télikabáttal és a sapkával, visszajönnek a mínuszok

Pénteken véget ér a tavaszias, kellemes idő, több helyen várható csapadék, az északkeleti vidékeken havas eső, havazás is előfordulhat. Nagy területen élénk, főleg az Észak-Dunántúlon erős, a Bakonyban és a Balaton környékén viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban plusz 1 és 7 Celsius-fok lesz. Pénteken a legmagasabb hőmérséklet az északi megyékben általában plusz 3 és 8, másutt 8 és 13 fok között várható, az északi megyékben a nap első felében áll be a maximum.

Szombattól már szükség lesz a télikabátra, a sálra, a kesztyűre. A hidegfront felhőzete szombaton hajnalra dél felé elhagyja az országot, kezdetben helyenként erős lesz a szél, de délután mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 8 és mínusz 1, napközben plusz 4 és 8 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap jobbára derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre van kilátás. A hőmérséklet hajnalban mínusz 10 és mínusz 2, délután 5 és 10 fok között valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.


Forrás: indirekt.hu
Illusztráció: Michael Nolan / AFP

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére