Biciklikre várva

Frisss • 2013. június 24., hétfő •
Átadták a szombathelyi vasútállomás előtt kiépített kerékpártárolókat- derül ki a GYSEV közleményéből. Az Európai Unió által támogatott, az intermodális közlekedést segítő beruházás-sorozat keretében a nyár folyamán további fejlesztések valósulnak meg.
Biciklikre várva

Várhatóan július végére számos eleme megvalósul annak az Európai Unió által támogatott beruházás-sorozatnak, amelynek keretében Szombathely és Szentgotthárd térségében több településen gépkocsi parkolók, kerékpártárolók, buszfordulók és buszöblök, Körmenden intermodális váróterem, új gyalogos-felüljáró, valamint Körmenden és Bükön intermodális utastájékoztató rendszer épül. A beruházások célja, hogy a vonal menti településeken a GYSEV és a Volán járatain a közlekedés kényelmes, kulturált legyen, háztól házig.

Június 2-án sikeresen beemelték a körmendi felüljáró két acélhíd szerkezetét, így a korábban elbontott régi híd helyén idén elkészül a vasútállomás vágányai felett átívelő gyalogos-felüljáró is. Az új gyalogoshíd köti össze az új buszállomást a III. és az V. vágány közötti peronnal, valamint az állomástól északra eső városrésszel.

Átadták a Szombathely állomásépület előtt kiépített kerékpártárolókat, amelyek már teljes kihasználtsággal üzemelnek. A lakossági igényeknek megfelelően nemsokára további negyven fedett tároló épül. A projektben összesen 192 személygépkocsi-parkoló, valamint 792 kerékpártároló létesül.

Várhatóan júliusra készülnek el a szombathelyi, rátóti és szentgotthárdi P+R és B+R parkolók, közben tovább folynak a munkák Ják-Balogunyomon, Horvátnádalján és Alsórönökön.

A projektet 532,3 millió forinttal támogatja az Európai Unió. A beruházó a GYSEV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. alkotta konzorcium.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére