A vizes utakon is sok a gyorshajtó

• 2020. október 17., szombat •
Hiába hívja fel a közlekedők figyelmét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság arra, hogy a nagyobb mennyiségű eső, az esetleges vízátfolyások, valamint a korlátozott látási viszonyok miatt a járműveik sebességét mérsékeljék, van, akit ez hidegen hagy.
A vizes utakon is sok a gyorshajtó

A 84-es, valamint 88-as számú főutak a megye fokozottan balesetveszélyes útszakaszai közé tartoznak, még optimális útviszonyok között is. Az őszi időszakban a megváltozott időjárási körülmények miatt komoly veszélyforrásnak számítanak azok az útszakaszok is, amelyek erdős területeken haladnak át. Ezeken a helyeken a vizes útburkolat nehezebben szárad fel, ezáltal azok hosszabb időn keresztül nedvesek és csúszósak maradnak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az elmúlt napokban is ellenőrizték a megye útjain közlekedőket.

Az ellenőrzések ideje alatt a rendőrök több esetben regisztráltak olyan közlekedési jogsértést, amikor a gépjárművezetők jelentősen túllépték a megengedett legnagyobb, 90 km/h sebességet. Egy autós Kissomlyó térségében 161 km/h sebességgel haladt, egy másik gépkocsivezető pedig Sárvár térségében közlekedett 167 km/h sebességgel. Két autós pedig Jánosháza térségében lépte túl jelentősen a megengedett legnagyobb sebességet, az egyik sofőr 154 km/h sebességgel, a másik pedig 157 km/h sebességgel közlekedett.

A gépjárművezetőkkel szemben a járőrök közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak.

 

Forrás, kép: police.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére