Hatalmas kábítószer-ültetvény az ikervári ház pincéjében

Frisss • 2013. július 29., hétfő •
Kábítószer-ültetvényt derítettek fel a vasi rendőrök egy ikervári családi ház pincéjében - tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Hatalmas kábítószer-ültetvény az ikervári ház pincéjében

Leibinger Eszter elmondta: a Sárvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói július 23-án egy ikervári családi házban tartott házkutatáskor kábítószergyanús növényeket találtak. A nyomozó hatóság a közel nyolc órán át tartó házkutatás és helyszíni szemle során összesen százhuszonkilenc tő különböző nagyságú, szüretelés előtti növényt, némi szárított növényi anyagot, illetve a termesztéshez szükséges eszközöket foglalt le.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint, az ültetvényt egy 50 éves ikervári férfi alakította ki és üzemeltette 2013. áprilisától. B. József az optimális fényviszonyok biztosításához infralámpákat használt a folyamatos öntözésről csepegtetőrendszer kiépítésével gondoskodott, míg a jellegzetes árulkodó szag elleplezésére szellőztetőrendszert alakított ki. Az elkövető a berendezések jelentős energiaigényét a villanyóra manipulálásával biztosította, ezért ellene, áramlopás miatt is eljárás indult.


A Sárvári Rendőrkapitányság munkatársai az ikervári férfit július 24-én elfogták és jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Az ügyben a további eljárást – tekintettel a jelentős mennyiségre – a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére