Árokba csúszott egy kamion Gércénél: akár -13 fok is lehet Vasban

FE • 2013. január 07., hétfő •
Már most jelentős károkat okozott a havazás. Árokba csúszott egy propán-butángáz-szállító üres tartálykocsi hétfő délelőtt a 84-es számú főúton a Vas megyei Gérce közelében. Bár délutánra már feloszlik a felhőzet, de a következő napokban ismét havazás és – 13 fok is lehet.
Árokba csúszott egy kamion Gércénél: akár -13 fok is lehet Vasban

Szombathelyen és környékén reggelre 14 cm-es hó hullott. Mint arról már néhány órával ezelőtt beszámoltunk, Szombathelyen is okozott károkat a havazás. A legfrissebb jelentések szerint Vas megyében Gércénél, pedig egy tartálykocsi csúszott az árokba. A folytatásban hasonló időre számíthatunk térségünkben , ugyanis kedd délután nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, melyből az ország jelentős részén számíthatunk hóesésre, nyugaton havas esőre, esőre is, helyenként újabb 5-6 cm friss hó hullhat.

Éjszakára az ország nagy része fölött kiderül az ég, lecsendesedik a szél, így igen hideg reggelre ébredhetünk, a legtöbb helyen -5 és -10 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a hóval borított tájakon, valamint az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben akár -12, -13 fokos fagy is előfordulhat. A folytatásban is marad időjárásunk télies jellege, kedd délután nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, melyből az ország jelentős részén számíthatunk hóesésre, nyugaton havas esőre, esőre is, helyenként újabb 5-6 cm friss hó hullhat.

Szerdán átmenetileg kevesebb helyen, majd csütörtökön ismét több helyen kell csapadékra számítani, ekkor főleg északon és keleten hullhat jelentősebb mennyiségű hó, míg délebbre és nyugatabbra az érkező enyhébb levegő hatására inkább kisebb havas eső, eső valószínű. A hét utolsó napjaiban is marad a változékony, januárnak megfelelő hőmérsékletű időjárás.

Árokba csúszott egy tartálykocsi a 84-es úton Vas megyében

Árokba csúszott egy propán-butángáz-szállító üres tartálykocsi hétfő délelőtt a 84-es számú főúton a Vas megyei Gérce közelében - tájékoztatott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Balogh Nikoletta elmondta: a balesetben senki sem sérült meg, az érintett útszakaszon azonban teljes útzár van érvényben. A riasztás a katasztrófavédelem megyei irányítási központjába érkezett, a sárvári hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor egységei vonultak a helyszínre - fűzte hozzá. A tűzoltók a járművet áramtalanították, a katasztrófavédelem szakemberei a helyszínen méréseket végeznek, a műszaki mentés még folyamatban van - közölte Balogh Nikoletta.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére