Vloggerekkel folytatódik a Megosztók sorozat az MSH-ban

Frisss.hu • 2017. március 30., csütörtök •
A fotósok után most jöjjenek a youtuberek.
Vloggerekkel folytatódik a Megosztók sorozat az MSH-ban

Szerdán reggel a Frisss FM 97.7 és Farkas Beni vendége Horváth Zoltán, az AGORA programszervezője, a Megosztók programsorozat megálmodója és házigazdája volt. Az ok pedig nem más, mint az április 4-én induló 3. évad, ahol youtuberek mesélnek magukról offline, mégis élőben.

Az őszi-téli sorozatban fotósok, fotóbloggerek voltak a vendégek. Milyenek voltak ezek a beszélgetések?

Szerintem izgalmas volt a program, mivel a fotósok megpróbálnak a kamerájuk mögé bújni, így kicsit zártabb személyiségek. Ezért is volt érdekes velük beszélgetni, hogy megnyílnak-e. Nagyon sok sztorit meséltek el azok, akik a vendégeink voltak. De nem csak átlagfotósokat hívtam el, hanem hivatásos fotósokat is, például a Frisss.hu fotósa, Hornyák Emőke is a vendégem volt. Úgy gondolom, egy teljesen új oldalukról ismerhettük meg a fotósokat.

Ugye, ez már a harmadik évada lesz a Megosztóknak és visszatértek a vloggerekhez. Mennyi vlogger tevékenykedik Vas megyében? Mennyire volt nehéz feltölteni ezt az évadot?

Egy évvel ezelőtt, amikor indult a Megosztók, akkor videós és "hagyományos" láttam vendégül. Már akkor voltak vloggerek, de el kell mondanom, hogy segítség volt a Frisss.hu, ahol a szombathelyi youtubereket próbálják meg bemutatni egy sorozat keretében, ez egy merítési lehetőség. Illetve a Megosztók harmadik évadában Nagy Róbert és Vass Péter (Bexter) a segítségemre volt és lesznek is, hiszen a beszélgetések végén egy izgalmasnak ígérkező rész lesz, ahol ők ketten kapnak egy pici teret és remélem, hogy finom, de azért meghatározó kritikát mondanak majd el a videó csatornákról. Úgyhogy, nem csak egy kellemes beszélgetés lesz, hanem egy szakmai hozzászólás is lesz a végén.

Ez volt az egyik segítség, másrészt meg estek be azért olyanok is, akikkel időközben találkoztam. Nem csak szombathelyiek lesznek, hanem kitágítottuk a kört Vas megyére, így pont a legelső és a legutolsó vlogger nem lesz szombathelyi.

Ahogy hallottuk a jól bevett formán most egy kicsit változtattál, ugyanis Nagy Róbert és Vass Péter (Bexter) is közreműködik rajtad kívül. Miért a változás, illetve hogyan fognak ők részt venni a beszélgetésben?

Ők a tervek szerint a beszélgetésben nem vesznek részt, hanem majd a legvégén kapnak szót, és remélem, hogy ez egy jól elsülő, kicsit vicces összefoglalóját adják majd a csatornáknak. Mi a csatornákról és a személyiségekről fogunk beszélgetni, de ők talán egy szakmai hozzászólással, egy kritikával fognak hozzájárulni a beszélgetésekhez.

Igazából a felajánlás tőlük jött, amikor megtudták, hogy az idei félév a videósokról fog szólni, akkor ők ajánlották, hogy nagyon szívesen részt vennének ebben. Azt tudni kell, hogy közben elindították a Szombathely Youtuberei Facebook-csoportot, aminek ők ketten az adminjai, úgyhogy ők is foglalkoznak a témával.

Végezetül a legfontosabb kérdés: kikkel lehet majd találkozni a Megosztókon a jövő héttől?

Igazából keretben van, két Vas megyei énekes hölgy lesz az első és az utolsó vendég. Először április 4-én, vagyis jövő kedden az AGORA Szombathelyi Kulturális Központban a Művelődési és Sportházban (MSH) 17:30-kor vendégem lesz Horváth Iza, aki Iza néven vlogol, főleg összeesküvés elméletekről és egyéb érdekes dolgokról beszél.

Egy héttel később, április 11-én szintén fél hattól - egyébként az össze beszélgetés 17:30-kor kezdődik majd  - egy szombathelyi csapat, a Blitch, vagyis Megyeri Máté és Ritóper Ramón lesz a vendégem. Ők a Savaria Középiskolában tanulnak és egy vicces vlogot csinálnak, ami kettőjük humorára épül.

Aztán egy kisebb ugrás után május 2-án Pempi következik. Neki egy autós és egy poénvideós oldala is van. Majd május 16-án Bolli Bmx, vagyis Bolla Péter jön el hozzánk, aki egy bmx-es videós csatornát üzemeltet. Ez egy picit más téma nyilván, mivel egy extrém sportos csatornát próbálunk bemutatni. A zárás pedig május 30-án lesz Hindi Fatimával, sárvári énekes-youtuberrel, neki egy beauty-csatornája van. A beszélgetésekre a belépés természetesen ingyenes.

közösség

további frisss

lap tetejére