Vízipólós lányaink az elődöntőben, Lőrincz Viktor az ötödik helyen

Szita Róbert - nso.hu - Fotó: MTI • 2016. augusztus 16., kedd •
Hétfőn is értékes olimpiai pontokkal gazdagodtak a mieink, bár az érmet jobban megérdemelte volna a magyar birkózó.
Vízipólós lányaink az elődöntőben, Lőrincz Viktor az ötödik helyen

Haladjunk időrendben a legfontosabb magyar vonatkozású eredményeket illetően. A nyílt vízi úszóknál a címvédő Risztov Éva a 13., a közvetlenül az olimpia előtt indulási jogot kapó Olasz Anna a 14. helyen zárt. A nap során megkezdték szereplésüket kajak-kenusaink is, a magyar egységek közül csak a Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros jutott be a fináléba, Douchev-Janics Natasa (női K–1 200 m), Kopasz Bálint (férfi K–1 1000 m) és Vasbányai Henrik (férfi C–1 1000 m) egyaránt a B-döntőben folytatja kedden.

A női vízilabdázók negyeddöntőjében hétfő este az ausztrálokkal mérték össze erőiket a mi lányaink. 
Magyarország – Ausztrália 8-8 (1-3, 2-2, 3-2, 2-1), büntetőkkel 13-11. 
Az izgalmas meccsről szóló, ITT megjelent tudósításunkból az is kiderül, hogy már 1-5 is volt az állás az ausztráloknak. Ezzel a legjobb 4 között a magyar csapat, mely szerdán az Egyesült Államokkal játszhat a döntőbe jutásért.      

Birkózásban Lőrincz Viktor napja érkezett el. A kötöttfogásúak 85 kg-os súlycsoportjában Lőrincz Viktor a legjobb 16 közé jutásért 3:0-ra legyőzte az örmény Makszim Manukjant, a 8 közé jutásért technikai tussal kiejtette az indiai Khatri Ravindert, majd nagyot küzdve a legjobb 4 közé kerülésért nyert az üzbég Rustam Assakalov ellen, így bejutott az elődöntőbe. Ott azonban az orosz Davit Csakvetadze (későbbi olimpiai bajnok) jobbnak bizonyult, így a magyar versenyző a bronzért birkózhatott. A 22 óra 15 perckor kezdődött csatában a német Denis M. Kudla ellen kellett megmérkőzni. 

Az első menet elején Viktor volt az aktívabb, a parterhelyzetbe leküldött fiatal németet azonban nem tudta megpörgetni. Ezután Lőrinczet is leküldte a bíró a szőnyegre, de ebből sem lett akció, viszont szabálytalan visszafogásért 2 pontot adott a németnek a zsűri. Erősen véleményes ítélet! A második menet rögtön egy mögé kerüléssel indult, 2-2. Egy újabb intés azt jelenti, hogy már Viktor vezet, 3-2. Ezután hiába látszott aktívabbnak a magyar fiú, érthetetlen módon újra őt intette meg a bíró, és így több intéssel – nem kis bírói tévedéssel a németé lett a bronz, Lőrincz Viktor az 5. helyen zárt. Ezzel Bácsi Pétert követően már második birkózónk ért el 5. helyezést az olimpián. Kedden talán meglesz az érem is.

A 110 méteres gátfutás magyar vonatkozású előfutamát magyar idő szerint 1 óra 48 perckor indították el. Óriási esőben, a víztől tocsogó futópályán sokáig úgy tűnt, nem engedik el a futókat, aztán mégis. 
Baji Balázs egy nagy tócsában futotta végig a távot, csak az utolsó gátat ütötte el és 13.52-vel, 2. helyen jutott tovább. A futás után Balázs elmondta, hogy ekkora esőben még soha nem futott, és bízik benne, hogy a döntőbe jutás is összejöhet.  

 

A mieink kedd hajnalig továbbra is 5 arany-, 3 ezüst-, és 4 bronzéremmel állnak. 
A további hétfői magyar eredményekről ITT olvashatnak.
A magyar sportolók augusztus 16-i, keddi programja pedig IDE kattintva böngészhető. 

közösség

további frisss

lap tetejére