Szijjártó Péter: Nyugat-Európában atomháborús őrület van

• 2024. május 01., szerda •
Szijjártó Péter Tádzsikisztánban járt, ahol elmondta, hogy meglátása szerint Nyugat-Európában atomháborús őrület van. A külgazdasági és külügyminiszter szerint béketárgyalásokra és tűzszünetre van szükség Ukrajnában.
Szijjártó Péter: Nyugat-Európában atomháborús őrület van

Ami eddig háborús őrület volt, az most atomháborús őrületté alakult át Nyugat-Európában – ezt a külgazdasági és külügyminiszter mondta egy a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Hallhattuk a francia elnököt, de hallhattuk a lengyel elnököt is megnyilatkozni az atomháború esetleges lehetősége kapcsán 

– mondta a videóban Szijjártó Péter. A tárcavezető kijelentette, hogy egy atomháború esetén “minden és mindenki elveszik”.

Szijjártó Péter szerint az Ukrajnában zajló háború, ha tovább terjed, eszkalálódik, akkor egy harmadik világháború alakulhat ki. Szerinte egy új világháború mindenképpen atomháború lesz.

Sisakok küldésétől atomháborús őrületig jutottunk el gyakorlatilag két éven belül 

– fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter szerint az atomháborút csak akkor lehet elkerülni, ha az ukrajnai háború véget ér. Ez azt jelenti, hogy minél előbb fegyverszünetet kell kötni – fogalmazott a miniszter.

Minél előbb asztalhoz kell ültetni béketárgyalásokra a háborúzó feleket 

– mondta.

Magyarország és Tádzsikisztán is a béke pártján áll 

– mondta Szijjártó Péter, Tádzsikisztáni látogatása során.

Forrás: vg.hu
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

közösség

további frisss

lap tetejére