Vízilabda-nyitány: Leányfalun kezdenek az aligátorok

Szita Róbert • 2016. szeptember 29., csütörtök •
A balkezes Hajmási András szerint akár meglepetést is okozhat az AVUS, mely csütörtök este kezdi meg szerepelését az OB I/B-ben.
Vízilabda-nyitány: Leányfalun kezdenek az aligátorok

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) felnőtt csapata a múlt héten nem szállt medencébe, mert a kaposváriak vízfelülete nem készült el, így számukra ez a hét jelenti a bajnoki rajtot. Mivel a Fedett Uszoda rekonstrukciója is zajlik, ezért a november végi hazai meccsek pályaválasztói jogát felcserélték az aligátorok, így történhet meg, hogy csütörtökön, a Dunakanyar Waterpolo ellen kezdik meg bajnoki szereplésüket. 

A szentendreiek elleni meccs előtt kíváncsiak voltunk a balkezes Hajmási András véleményére. A csapat egyik Benjáminja szerint a csapat mindenképpen erősödött, fejlődött, hiszen – mint mondja – a kapus Horváth Alex és a két mezőnyjátékos, Takács Kristóf és Vladimir Cvetic is nagy erősítésnek számít, utóbbi kettő nagyon jó lő távolról is.
Balkezes vagyok, az én helyem a csapat átalakítása után sem változik, tehát rossz kéz szélen és rossz kéz hátul szerepelek továbbra is. ,,Balkezességemet” mindenképpen előnynek tartom, hiszen kevesen vagyunk, így keresett játékosnak számítunk, mi balkezesek. Szerintem akár meglepetést is okozhatunk az OB I/B-ben, így már az első meccsen, a szentendreiek ellen is – nyilatkozta honlapunknak Hajmási András. 

A fiatal játékos szerint a Matajsz Márk vezette edzések nagyon változatosak, alig van monotonitás, szerinte a legjobb nyolc között lesz a csapat. 
A tippem az, hogy egy szoros, brusztolós mérkőzés lesz a csütörtöki, amely eldőlhet az egyik vagy a másik irányba is, de mint optimista azt tippelem, hogy megnyerjük a mérkőzést mondjuk 9-11 aranyban. A csapattól azt várom, hogy szervezetten, egymásra odafigyelve, a taktikai utasításokat betartva játszunk és akkor bejöhet a tipp! Magamtól pedig azt várom, hogy jól kezdjem én is, mint a csapat is a szezont, mert egy jó kezdet minden további sikert megalapozhat. A védekezési hibák elkerülésére koncentrálok majd és arra, hogy a csapat minél hasznosabb tagja legyek, mint elől, mint hátul! Szeretnék jól játszani, de elsődleges a csapat győzelme – tette hozzá az AVUS 18 éves tehetsége. 

Hajmási András a nyáron 4 hetet a 2006/2007-es születésű gyerekekkel foglalkozott, hiszen az a terve, hogy egyszer, majd saját játékos pályafutása befejezése után edző lenne, addig is az NYmE testnevelés edzői szakán tanul.

Az AVUS első bajnoki meccse csütörtökön lesz, Leányfalun. A 18 órakor kezdődő meccsről a helyszínről ÉLŐben tudósítunk. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére