Vízilabda: győzni mennek a szombathelyi pólosok Pécsre

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke és Bodorkós Máté • 2016. október 14., péntek •
A hétvégi bajnoki forduló előtt – az egyik szombathelyi pizzériában – jó hangulatú csapat-összekovácsoló taktikai értekezletet tartottak a szombathelyi pólósok.
Vízilabda: győzni mennek a szombathelyi pólosok Pécsre

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) felnőtt csapata – szombathelyi vízfelület hiányában – egész héten a celldömölki uszodában edzett, ez pedig igazi pozitív meglepetés volt az aligátorok számára. Nagyon jó környezetben készülhettek, a medence kiváló, az edzés után szaunázás pedig regeneráló hatású volt, még akkor is, ha az ide-odautazás elvett a vízilabdázók életéből napi 2 órát.  

Az utolsó helyen pont nélkül álló pécsiek otthonában szerepelnek a szombathelyi pólósok, akik az Alfa elleni győzelemmel, a Dunakanyar csapatától elszenvedett vereséggel és egy halasztott meccsel az 5. helyet foglalják el. A pécsi kirándulás előtt Matajsz Márk vezetőedzővel beszélgettünk.    

Még mindig fáj a Leányfalun elszenvedett vereség?
Persze, hogy fájó a Dunakanyar ellen elszenvedett vereség, hiszen ott legalább 1 pontra jók voltunk, ugyanakkor a múlt heti győzelem nagyon jókor jött. A csapat sokat edzett, rengeteget készült, mindenki megérdemelte a sikert.  

Pécsre utaznak. Sikerülhet a pontszerzés?
Annak ellenére, hogy mindhárom eddigi fordulóban kikaptak a pécsiek, tudni kell, hogy a csoport legerősebb csapataitól szenvedtek vereséget és bizony így is jó sok gólt szereztek. Szóval megtévesztő a sereghajtó pozíciójuk, ráadásul, mivel nem lesz OB I-es meccs, ezért elképzelhető, hogy 3-4 játékosuk is ,,visszajátszik” majd. Azt gondolom tehát, hogy egy erős pécsi csapat ellen ugrunk vízbe. A Pécs elleni szombati meccsen természetesen a győzelemre törekszünk, de a döntetlennelk is maximálisan elégedettek lennék.

A pécsiek ,,visszajátszanak”, és nálunk mi a helyzet?
Nálunk Úr Valér és Polcsik Máté sincs még jó állapotban, elfogadható formában, Vladimir Cvetic pedig tanulmányait intézte a héten Szerbiában, szóval elég foghíjjas volt játékoskeret ezen a héten, Felkészültünk, bízom a jó folytatásban.    

Folyamatosan fejlődik a csapat?
A csapat kezd összeérni, a nyári edzőtáborhoz képest is sokat javultunk. főleg taktikailag lettünk erősebbek. Jó úton haladunk, bár nagy hátrányunk, hogy idehaza nem tudunk ellenfelek ellen kétkapus meccseken készülni, ezért is bizonyult hasznosnak, hogy az Alfa elleni meccs előtt több napig a fővárosban készültünk és a KSI ellen is játszhattunk.   

Az interjú után taktikai felkészítést tartott Matajsz Márk, ahol az Alfa elleni győztes meccs tanulságaira és a pécsiek legfontosabb erősségeire és gyenge pontjaira is felhívta a figyelmet.  

A szombathelyi pólósok ma kora délután indulnak Pécsre, ahol a férfi vízilabdázók OB I/B-s bajnokságának B csoportjában PVSK-PSN Zrt – AVUS meccset rendeznek szombaton 11 órakor, a Pécs-Abay sportuszodában. A mérkőzést Csizmadia Zsolt és Pintér János vezetik.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére