Súlyos baleset történt a Richter Flórián Cirkuszban

index.hu • 2024. május 05., vasárnap •
Súlyos baleset történt a Richter Flórián Cirkusz szombati előadásán, ahol megsérült egy néző, akit kórházba kellett szállítani. A társulat Sopronban állomásozik a napokban.
Súlyos baleset történt a Richter Flórián Cirkuszban

Az esti előadás ennek hatására elmaradt, és megindult egy külső és egy belső nyomozás is, hogy elejét vegyék a hasonló történéseknek. Nem ez volt az első baleset a társulat idei szezonjában, pár hete egy motoros artista esett ki a halálgömbből Győrben - írja az index.hu.

A szombat délután (május 4.), 3 órakor kezdődő előadáson súlyos baleset történt a Richter Flórián Cirkuszban, amelynek következménye, hogy egy nézőjük súlyosan megsérült. Ennek hatására az esti előadás elmaradt, viszont tájékoztatásuk szerint a vasárnapi nap már menetrend szerint folytatódik tovább, délelőtt 11 órás kezdettel.

A cirkusz a hatóságokkal mindenben együttműködik, és belső vizsgálatot is indítottak a történtek tisztázására és a hasonló esetek megelőzésére. Közleményüket az esetről kérésükre változtatás nélkül közöljük:

„A ma délután 3 órai előadásunk alatt, a lengőtrapéz produkció közben egy szerencsétlen baleset következtében az egyik nézőnk súlyos sérülést szenvedett. Természetesen azonnal mentőt hívtunk hozzá, a szakszerű orvosi ellátása folyamatban van.

A baleset miatt a ma 18 órai előadásunkat nem tartjuk meg, az erre az időpontra megváltott jegyek a holnapi 11 órai vagy a 15 órai előadásunkra lesznek érvényesek! A történtek teljesen letaglóztak bennünket is, a Richter Flórián Cirkusz vezetősége és teljes társulata őszinte sajnálatát és aggódását fejezi ki és mihamarabbi felépülést kíván a balesetet szenvedő nézőjének! Cirkuszunk vezetősége teljes mértékben együttműködik az illetékes hatóságokkal a baleset okainak kiderítésében és azonnali belső intézkedéseket léptetett életbe, hogy elejét vegye a hasonló történéseknek. Cirkuszunk a holnapi naptól a meghidetett időpontokban, a megszokott színvonalon folytatja munkáját.”

Nem ez volt az első baleset idén a társulat életében, alig pár hete, hogy a győri premieren egy motoros artista kirepült a halálgömbből – egy évvel azután, hogy a Magyar Nemzeti Cirkusz szolnoki előadásán kísértetiesen hasonló eset történt.

Kép: illusztráció, Facebook/Richter Florian Cirkusz

közösség

további frisss

lap tetejére