Vízilabda előzetes: Pécsett ugranak medencébe az aligátorok

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. február 27., szombat •
Eddigi valamennyi meccsét megnyerte a vízilabda OB II hatcsapatos nyugati csoportjában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület, így bátran készülhetnek a Pécsett folytatódó alapszakaszra. Gortva Zoltán ,,fiai” a nagykanizsaiakkal és a vendéglátókkal játszanak szombaton.
Vízilabda előzetes: Pécsett ugranak medencébe az aligátorok

 

A téli felkészülést értékelő Gortva Zoltán szerint az AVUS fiatal csapata amennyiben betartja a taktikai utasításokat, úgy nem lehet gondja tavasszal sem és simán megnyeri az alapszakaszt. 

Az előzmények
Az ősszel lejátszott nyolc meccsen 24 pontot szerzett az AVUS, tehát 100%-os teljesítménnyel, magabiztos győzelmekkel várják a folytatást a fiúk. Ma egyébként azzal a Péccsel és Nagykanizsával együtt ugranak medencébe az aligátorok, akik közül a házigazdákat 16-6-ra, a zalaiakat pedig 12-5-re már megverték a szombathelyi pólósok. 

A téli felkészülés
Az aligátorok két játékosával, Karácsonyi Vazullal és Juhász Mátéval a Frisss FM stúdiójában latolgattuk az esélyeket. 


Elég kemény volt az elmúlt alapozási időszak. Mivel több játékosunk is rövidebb-hosszabb időre megbetegedett, ezért inkább az állóképességi edzéseket favorizáltuk, úgy érzem nagyon jó formába lendültünk és készen állunk a bajnokság sikeres folytatására – ezt válaszolta a felkészülés hogyanját firtató kérdésünkre Karácsonyi Vazul, aki korábban a KSI, az FTC, a Pécs és az Eger csapatát is erősítette, de Franciaországban is volt szerencséje már vízilabdázni, a honvágy azonban hazahozta. A fél éve Szombathelyen szereplő játékos már edzőként is aktív az AVUS-nál.  

A tősgyökeres szombathelyi és vizes sportokat favorizáló családból származó Juhász Máté az edzésekről elmondta, hogy napi 4-5000 méter leúszása mellett a súlyzós-, a medicinlabdás tréningek és a lábtempó erősítése kapott fő hangsúlyt. A felkészülés első három hetében alig láttak labdát, de a negyedik héttől már kielégíthették labdaéhségüket is az aligátorok. 
A téli felkészülési időszak edzőmeccseiről a két játékos elmondta, hogy több házi meccset vívtak, ezek során pedig begyakorolták az emberelőnyt és az emberhátrányt is. 

A csapatszellem
A jó csapatszellemet, a közösségi értéket erősítik a mozizások és a közös ,,kocsmázások”, ahol fiatalok lévén főleg kávét fogyasztanak a srácok és az, hogy az elmúlt 8 évben szinte együtt nőtt fel a fiúk többsége, az új, idősebb játékosok, Karácsonyi Vazul, Szőke Patrik és Kutasi Rómeó pedig nagyon hamar és könnyen bekapcsolódtak a csapat mindennapjaiba – tette hozzá a 18 éves Juhász Máté.  
Rengeteget számít, hogy az úszás miatt monoton felkészülési időszakban a mozi összekovácsolja a csapatot – egészítette ki Máté mondatait Karácsonyi Vazul. 

Az esélyek
A hétvégi esélyek latolgatására térve megtudtuk, hogy a nyolc megnyert meccsen megszerzett 24 pont kötelez, így az AVUS tavasszal is folytatná sikeres szereplését. A Pécs meglepetéscsapat lehet tavasszal, hiszen több ex-szombathelyi erősíti őket, a Nagykanizsától azonban semmi félnivalónk nincs – emelte ki Juhász Máté, aki azt is hozzátette, hogy 6 ponttal gyarapodva szeretnének szombat este hazatérni Baranyából. 

Az alapszakasz után a négy csoport győztese körmérkőzéssel dönti el, ki jut majd fel az OB I/b-be.  A rájátszás során a Vasas és a Szentes lehet az AVUS legveszélyesebb vetélytársa.

 

közösség

további frisss

lap tetejére