Német, osztrák és magyar utcai focisták Szombathelyen

szróbert-HCs • 2014. augusztus 23., szombat •
Immár tizenöt éve foglalkozik utcai labdarúgással a Buntkickgut nevű német labdarúgó szervezet. A szombathelyi kapuslegenda, Király Gábor támogatásával augusztusban arra nyílt lehetőség, hogy Szombathely, pontosabban a Király Sportlétesítmény adjon lehetőséget a nemzetközi sportesemény megrendezésére.
Német, osztrák és magyar utcai focisták Szombathelyen

Az interkulturális utcai labdarúgó liga a „buntkicktgut” nyári labdarúgó táborának záró tornájára augusztus 20-22-én került sor. A helyszínen megtudtuk, hogy a buntkicktgut minden esztendőben tíznapos edzőtábort szervez. A hagyományos nyári labdarúgó táborban, augusztus 13-22 között három ország (Németország, Ausztria és Magyarország) fiataljai labdarúgó edzéseken és szórakoztató kulturális programokon vettek rész a nemzetközi ifjúsági csereprogram keretein belül. 
A projekt célja az volt, hogy a résztvevők számára lehetőséget nyújtson más kultúrák megismerésére, az elfogadás és a nemzetközi barátságok erősítése jegyében. A záró tornán a táborban résztvevő fiatalok csapatai, helyi együttesekkel mérkőztek meg egy labdarúgó torna keretein belül.
A program a Savaria Rehab Team LOGO Ifjúsági Szolgálatával közösen, az Európai Unió Erasmus+ Programjának társfinanszírozásával valósult meg.
Kámán Adrián, a nyári tábor főszervezője a frisss.hu-nak elmondta: ez a torna a tíznapos edzőtábor csúcspontja. Minden nap négy órát edzettünk, itt a Király Sportlétesítményben. Németországot a Münchenben élő, első, illetve második generációs betelepülők leszármazottaiból álló csapat, az osztrákokat pedig a bécsi utcai fociliga együttese, a hazaiakat pedig a Grundball FC és a Király Sportegylet egyik U15-ös csapata képviselte. A külföldiek vegyes korosztállyal, 15-17 évesekkel érkeztek. Kámán Adriántól azt is megtudtuk, hogy a sorozat jövőre is folytatódik. 

 

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére