Az életmentő rendőr nem tartja magát hősnek

SzR-HCs • 2015. május 21., csütörtök •
Közel két hete történt, hogy az egyik szombathelyi horgászversenyen Szabó Zoltán rendőr főtörzszászlós megmentette nyugdíjas kollégája életét. Az IPA verseny startja után nem sokkal az egyik horgász összeesett, nem mozdult és a feje teljesen elkékült, sem légzése, sem pulzusa nem volt. A főtörzszászlós azonnal tudta mit kell tennie, hiszen a ,,Segítés városa" kampány keretében, Horváth Balázs mentőtiszttől korábban már elsajátította az újraélesztés tudományát. Csütörtök délután a szombathelyi polgármester ajándékozta meg az életmentő rendőrt. A frisss.hu megtudta, hogy a nyugdíjas kolléga azóta már felépült.
Az életmentő rendőr nem tartja magát hősnek

A polgármester személyesen gratulált Szabó Zoltán rendőr főtörzszászlósnak, és elöljárójának, a szombathelyi rendőrkapitánynak. Puskás Tivadar volt mentő főorvosként külön is kíváncsi volt az esetre, ezért aztán a kötetlen megbeszélésen a főtörzszászlós felelevenítette a történteket. 
Két szériát sem nyomtam végig, amikor egy nagy felhorkanás után levegőt is vett a kolléga, aki már azóta sokkal jobban van. Érdemes volt megtanulni az újraélesztést. Az eset óta többször is beszéltem már vele, szerencsére semmilyen károsodást nem szenvedett, azóta teljesen felépült - összegezte a történteket Szabó Zoltán. 

Dr. Gulyás Ferenc r. alezredes, szombathelyi rendőrkapitány is dicsérte beosztottját, Zoltán, mint megtudtuk, nagyon szerény ember, akire mindig lehet számítani. Viccesen meg is jegyezte, hogy az eset óta ,,mindig visszük magunkkal Zoltánt is". 

Szabó Zoltán egyébként az eset után sem tartja hősnek magát, a polgármesterrel egyetértve, mindketten alázattal szolgálják embertársaikat. Az életmentő rendőr értékes Szent Márton könyvet, egy igazi ,,szombathelyi nyakkendőt", valamint egy üveg italt vehetett át Puskás Tivadar polgármestertől.    

 

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére