Szakítás és lökés: Szombathelyen továbbra is sikersportág a súlyemelés

SzR-TT • 2015. március 21., szombat •
A hetvennyolc résztvevő miatt szombat késő estig tartott az egykori kiváló súlyemelő, többszörös világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes szombathelyi súlyemelő-legenda nevét viselő Súlyemelő Savaria Kupa, a IV. Tóth Géza Emlékverseny. A rendkívül színvonalas sporteseményen több kiváló eredmény is született, ami után Illés Károly alpolgármester, a Vas megyei súlyemelő szövetség elnökségi tagja büszkén mondhatta honlapunknak, hogy Szombathelyen továbbra is sikersportág a súlyemelés. Antalovits Ferenc, a Haladás VSE vezetőedzője Bazsó Biankától és Baranyai Jánostól várt első helyezést.
Szakítás és lökés: Szombathelyen továbbra is sikersportág a súlyemelés

A verseny még délelőtt a serdülő fiúk és lányok versenyével kezdődött, majd a junior férfi és női súlyemelők versenye következett. A hölgyek 75 kg-os versenyében a szombathelyi Pócs Réka kiváló teljesítményt nyújtott. A 116 kg-os tatabányai Pákozdi Éva volt a legsúlyosabb női egyéniség, de a szombathelyi Gyürüs Barbara sem maradt el nagyon tőle (114 kg). A Haladás nehézsúlyú versenyzője miután 74 kg-ot szakított, 88 kg-on kezdett lökésben, majd sikerült a 91 kg is, a harmadik kísérletére pedig 94 kg-ot teljesített, összetettben 164 kg-ot ért el.

A zöld-fehér Polgár Mirjam (69 kg-osok között) összetettben 166 kg-ot (73 kg, 93 kg) ért el.

Nagy Nikoletta (Ózd) 100 kg-on kezdett lökésben és már ezzel megnyerte a versenyt, mert korábban 85 kg-ot szakított. Másodikra ő is 105-re tetette a súlyt. Nem sikerült, harmadikra azért újra megpróbálta, de ez sem sikerült, összetettben 185 kg-ot teljesített.

Bazsó Bianka 105 kg-on kezdett és sikerült. A második kísérlet 110 kg-on történt, ez is pontos gyakorlat volt, a harmadikra 112 kg-ra emeltetett, de ez már érvénytelen volt. Mivel 88 kg-ot szakított, összetettben 198 kg-ot ért el.    

A férfiak eredményeit hamarosan közöljük.

A súlyemelő magyar válogatott tagjai legközelebb a Tbilisziben rendezendő Európa-bajnokságon lépnek legközelebb dobogóra. Az április 9-18 közötti kontinensviadalon a Haladás súlyemelőit Bazsó Bianka és Baranyai János képviselik. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére