Tanulnak és kézilabdáznak

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. január 21., csütörtök •
Egyre több kézilabdázó tanul a Nagy Lajos Gimnázium sporttagozatos osztályaiban - hangzott el a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) és a Nagy Lajos Gimnázium (NLG) együttműködési megállapodásának csütörtöki aláírásakor. Közben tanórán lestük meg a legtehetségesebb kézilabdázókat.
Tanulnak és kézilabdáznak

Az SZKKA és az NLG egállapodása kitér a gimnáziumi tanulók kézilabda játékra nevelésére, valamint az iskolában működő köznevelési típusú sportiskolai osztály népszerűsítésére kézilabdázói körében. Az együttműködési megállapodást Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna, az NLG igazgatója és Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezető elnöke látta el kézjegyével.

A gimnázium igazgatónője honlapunknak elmondta: mivel egyre több kézilabdázó jár az NLG-be, a továbbsportolási lehetőséget hivatott biztosítani ez a megállapodás, így órarendi keretek között edzőtáborokban és edzéseken is iskolaidőben vehetnek majd részt a diákok. Az NLG-ben 2011-2012-es tanévtől működnek sporttagozatos osztályok, így idén érettségizhet majd az első saját beiskolázású sportosztály. Egyre nagyobb tapasztalatra teszünk tehát szert, és amellett, hogy vonzóvá tesszük az SZKKA-t, a gimnázium jól megszokott, magas színvonalához méltó tanulmányi eredményeket is tartani szeretnénk a sportosztályokban.  

Az aláírási ceremónia alkalmával az igazgatónő külön is megemlítette a már felnőtt csapattag, Csépke Dominika (képünkön), Győrffy Réka, Csire Fanni és Cser Dóra jó tanulmányi teljesítményét. Emellett azt is megtudtuk, hogy a kézilabda miatt is egyre többen jelentkeznek vidékről, így a csornai, a lenti, és a nagykanazsai diákok között is egyre népszerűbb ez a sportág. Jelenleg 17 NLG-s kézilabdázó diákot tartanak számon, ebből 12 tanuló tagja az SZKKA közel ezres közösségének.

A 3 éves időtartamra szóló megállapodás kitér arra is, hogy az SzKKA szakmai edzőt biztosít a tanulók kézilabda játékra nevelésére, aki az iskola testnevelő tanárával együttműködve, a szakmai igazgató utasításai szerint dolgozik. Emellett a neveléshez szükséges eszközöket és a diákok utánpótlás és korosztályos csapatokban történő szerepeltetését is az SZKKA biztosítja. 
A Nagy Lajos Gimnázium biztosítja a foglalkozásokhoz a kézilabda iránt érdeklődő tanulókat, a minél magasabb szintű létesítményi feltételeket, emellett az Iskola a diákolimpiai versenyekre is benevezheti a SzKKA által nevelt játékosokat a saját nevében és költségén.

A megállapodást az aláírók évente értékelik, az edzői megbízások pedig egy bajnoki évre szólnak. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére