Rajzfilmekkel ünnepelték New Yorkban a magyar film napját

• 2024. május 02., csütörtök •
New Yorkban a Mozgókép Múzeumában filmvetítéssel ünnepelték a magyar film napját helyi idő szerint kedden, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rektorának részvételével.
Rajzfilmekkel ünnepelték New Yorkban a magyar film napját

A New York-i Liszt Intézet által szervezett eseményen magyar animációs rövidfilmeket mutattak be, amelyeket a MOME korábbi diákjai készítettek - írja a Magyar Nemzet. Fülöp József, a MOME rektora az eseményt követően hangsúlyozta, hogy a magyar film ünneplésére különösen indokolt az animációs filmek bemutatása, hiszen 2024. a magyar rajzfilm megszületésének 110. évfordulója.

Hozzátette, hogy az elmúlt évtizedekben az animációs film és az élő szereplős film közeledése figyelhető meg a különböző technológiai megoldások révén.

A rektor arról is beszámolt, hogy a New York-i látogatás alkalmat ad az egyetem régóta létező amerikai kapcsolatainak szélesítésére, és megjegyezte, hogy a Pannónia Program révén az egyetemnek több lehetősége nyílik további Európán kívüli együttműködések kiépítésére. 

A New York-i filmstúdiók szomszédságában, Queens városrészben a Mozgókép Múzeumában (Museum of the Moving Image) tartott vetítés az animációt, mint a művészi kifejezés eszközét mutatta be a közönségnek hét magyar rövidfilm levetítésével.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Forrás: magyarnemzet.hu
Forrás: Museum of the Moving Image

közösség

további frisss

lap tetejére