Suárez harapása négy hónapot ért!

nso.hu • 2014. június 26., csütörtök •
A FIFA 9 válogatott mérkőzésről, valamint négy hónapra minden futballtevékenységtől eltiltotta az uruguayi Luis Suárezt az olasz Giorgio Chiellini megharapásáért. Ez minden idők legsúlyosabb büntetése vb-n elkövetett sportszerűtlenségért.
Suárez harapása négy hónapot ért!

Suárezt visszaesőként tiltotta el a FIFA, az uruguayi csatár ezen a világbajnokságon már nem játszhat, és a Premier League első két hónapjában nem szerepelhet a Liverpoolban sem.
A kilenc mérkőzéses eltiltása alatt a válogatott mérkőzéseinek helyt adó stadionba sem teheti be a lábát.
A csatárnak ezen felül 100 ezer svájci frankos (több mint 25 millió forintos) bírságot is be kell fizetnie tettéért, amelyet a FIFA szerint „nem lehet tolerálni."
Az uruguayi szövetség fellebbez a döntés ellen, tudatta Wilmar Valdez elnök.
Suárezt 2010 óta 34 mérkőzésről tiltották el (beleszámolva a 9 válogatott meccset, a Premier League első 9 fordulóját, 3 BL- és egy Ligakupa-fordulót, amely a 4 hónapos eltiltás lejárta előtt lesz) – pedig egyetlen piros lapot sem kapott a Ghána elleni kezezése óta.
„Ezt a viselkedést a FIFA nem tolerálja, főleg nem a világbajnokságon, amelyen emberek milliói  szeme láttára játszanak a világsztárok. A fegyelmi bizottság az összes körülmény figyelembe vételével hozta meg határozatát, amely a kihirdetésekor érvénybe lép" – szólt a FIFA magyarázata.
Az átigazolásokból nem zárták ki a Barcelona által kinézett játékost, aki nyáron klubot válthat.
A Liverpool, Suárez klubja közleményben tudatta, hogy addig nem ad ki közleményt a büntetésről, amíg nem látja a FIFA erről szóló hivatalos közleményét.

 

közösség

további frisss

lap tetejére