Segítő kezek: Áldozatsegítés és megelőzés

SzR-HCs • 2015. május 03., vasárnap •
Ne váljunk áldozattá, és segítsünk ebben másoknak is – ez volt a mottója a szombati Segítő kezek napja programsorozatnak. Élő zene, színházi előadás, filmvetítés, bűncselekmény-szimuláció, és újraélesztési technika bemutatása hívta fel egész délután és este a figyelmet az áldozatsegítés és az áldozattá válás megelőzésének fontosságára. A Pálos Károly szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat projektjét este Rúzsa Magdi koncert zárta.
Segítő kezek: Áldozatsegítés és megelőzés

Az eseményt köszöntő dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a szombathelyi képviselőtestület szakbizotsági elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy 120 millió forintos uniós pályázatot nyert a szervező. Hozzátette: a projekt egy éve zajlik, és részt vesz benne minden városi intézmény, aki érintett az áldozatsegítésben. A képviselő a frisss.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy a program célja felhívni a figyelmet az áldozattá válás veszélyeire, illetve a legfontosabbra, a megelőzésre.
Mindenki kinyújthatja a kezét, ha a másik bajba kerül - hangsúlyozta beszédében az elnök asszony. A helyszínen azt is megtudtuk, hogy ez az esemény a ,,miént itt a tér" rendezvénysorozathoz is csatlakozott.
Vas megyei kormányhivatal, mint konzorciumi partner szerepelt az eseményen. A hivatal gyámügyi és igazságügyi főosztályvezetője köszöntőjénben arról beszélt, hogy mindig békésen kell rendezni a legviharosabb viszonyokat is, még, ha az családi, akkor is. Hozzáfűzte: Bárki fordulhat a Széll Kálmán utcai iroda munkatársaihoz, és a kormányablaknál dolgozókhoz is, de már olyan telefonvonal is van, melyen név és arc nélkül is kérhető segítség.

Az egész délután éseste rendezvényen ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérés, kihelyezett ügyfélfogadás, áldozatsegítés és jogi segítségnyújtás, rendőrségi szolgáltatások, és bűnmegelőzési tanácsok informálták az érdeklődőket. Este 9 órakor Rúzsa Magdi koncertje zárta a Segítő kezek napját.  

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére