Rió: Hosszú Katinka már kétszeres olimpiai bajnok!

Szita Róbert-nso.hu - Fotó: MTI/Ilyés Tibor • 2016. augusztus 09., kedd •
Hosszú Katinka újabb olimpiai bajnoki címéről, Kenderesi Tamás fantasztikus pillangózásáról, Ungvári Miklós és Sidi Péter ötödik helyezéséről, valamint férfi pólósaink újabb döntetlenjéről szólt a harmadik versenynap.
Rió: Hosszú Katinka már kétszeres olimpiai bajnok!

A nők 100 méteres hátúszó számának fináléját pontban 3 óra 30 perckor indították el. Miután a delfinezésből feljöttek Katinka az élen, a fordulónál Seebohm az első, Katinka csak a 6. helyen állt 6 tized hátránnyal, aztán 75-80 méternél már utolérte a legjobbakat, majd 58.45-tel már az elsőként csapottt a célba, az amerikai Baker a második 58.75-ös eredménnyel. Fantasztikus!

Cseh László és a 19 éves ifjúsági olimpiai bajnok Kenderesi Tamás is jól szerepelt a férfi 200 pillangó középdöntőjében. Előbbi 1.55.18-as időeredménnyel a 3. helyen, utóbbi 1.53.96-as idővel az 1. helyen jutott a holnapi döntőbe. Kenderesi másodszor is elhúzott a 19-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps mellett!!!

A női 200 vegyes elődöntőjében újra Hosszú Katinkának kellett bizonyítania, hogy elképesztő formában úszik, mellette Jakabos Zsuzsanna is odatette magát. 2.08.13-mal Katinka ezúttal a 2. helyen döntőhet, Zsuzsa pedig a 10. helyen végzett. 

A férfi cselgáncsozók 73 kg.os számában Ungvári Miklós egy azeritől történő vereséget követően vigaszágra került, majd az előpkelő 5. helyet szerezte meg.

A férfi sportlövők légpuskás számában az 5. olimpiáján szereplő Sidi Péter az eddigi legjobb 5. helyet szerezte meg.  

Benedek Tibor legénysége a szerbek után (13-13) az ausztrálokkal is döntetlent játszott (9-9), ahol a teljes meccsen Decker Attila védte.

A magyar olimpikonok hétfői helyezéseiről további részleteket ITT olvashatnak.
A mieink keddi programja pedig ITT böngészhető.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére