SZKKA: Feljutás után a bajnoki cím is meglett!

hv • 2024. május 05., vasárnap •
Ahogyan azt a szombathelyi szurkolók remélték, szombaton délután a bajnoki címet is megszerezte az SZKKA női kézilabdagárdája az NB I/B-ben. A bajnokság 27. fordulójában, ikonikus helyszínen, az Elek Gyula Arénában ellentmondást nem tűrő játékkal fektették két vállra a Ferencváros U19-es csapatát.
SZKKA: Feljutás után a bajnoki cím is meglett!

A múlt hétvégi legfontosabb cél, a feljutás után a szombat délutáni meccs a bajnoki cím sorsáról döntött. Ehhez mindössze annyi kellett, hogy Pődör Rebekáék hozzák a papírformát, és begyűjtsék a két pontot. Annak ellenére, hogy az amúgy jó szezont futó kis Fradi számos utánpótláskorú válogatottat ad, nem okozott komoly gondot Vida Gergő lányainak.

Alig telt el öt perc a mérkőzésből, máris 5 gól volt az SZKKA előnye. Az utóbbi időkben megszokott és most már elvárt feszes védekezés, elöl pedig a gyors támadások repítették Kazai Anitáékat. Az öt-hat gólos különbség állandósult,

az SZKKA higgadtan játszott, a fővárosi zöld-fehérek pedig nem bírtak közelebb zárkózni.

A pihenőre 23:17-es szombathelyi vezetéssel vonultak a csapatok.

Ha lehet azt mondani, akkor a második játékrészben még felszabadultabban játszottak Pálffy Annáék. Éppen az ő találatával lett meg a 39. percre a „tíz közte” is. (20:30) Innen pedig már nem volt miért izgulni. Felváltva estek a gólok, az SZKKA-ban a tehetséges fiatalok is bizonyítási lehetőséget kaptak, amivel éltek is. A 60. percben Varga Nikolett állította be a 42:29-es végeredményt. Ez pedig azt jelenti, hogy

az SZKKA lett a női kézilabda NB I/B 2023-24. évi szezonjának bajnoka!

A hátralévő három fordulóban újabb rekordot célozhatnak meg a lányok, mégpedig a 100%-os bajnokságot!

NB I/B., 27. forduló 
Elek Gyula Aréna, 100 néző
Ferencvárosi TC U19 – SZKKA 29:41 (17:23)
Játékvezetők: Simon B. – Weinert G.
Kiállítások: 6 illetve 12 perc.
Hétméteresek: 4/5, ill. 2/3

SZKKA: Csatlós - Christe (kapusok), Török 3, Pődör R. 5, Pálffy 8, Kulcsár 7, Pődör B. 5, Varga N. 3, Szeberényi, Szmolek 5, Böhm 2, Balogh P. 3, Gönczöl, Hornyák. Edző: Vida Gergő.
A Ferencvárosi TC U19 legeredményesebb játékosai: 
Fábián A. Himer L., Szabó A., Kármán L. 4-4 gól

közösség

további frisss

lap tetejére