Hiába akar rendőrkapitányságot Szentgotthárdon a Jobbik, egyelőre nem lesz!

SzR-HCs • 2015. május 31., vasárnap •
Még a nyári parlamenti szünet előtt benyújtja a közbiztonság javítását célzó csomagját a Jobbik – jelentette be szombathelyi sajtótájékoztatóján, majd a Vas megyei közgyűlésen is Rába Kálmán, a párt Vas megyei frakcióvezetője.
Hiába akar rendőrkapitányságot Szentgotthárdon a Jobbik, egyelőre nem lesz!

A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a Jobbik az Országgyűlésnek egy olyan csomagot nyújt be még a nyári parlamenti szünet előtt, mely a többi között az időseket szolgáló vészjelző rendszer bevezetését, emellett az óvodák, szociális intézmények környékének bekamerázását is magában foglalná.

Rába Kálmán, a párt megyei frakcióvezetője hozzátette: a megyei statisztikai adatok a bejelentett esetekről szólnak, holott ezek aránya a megvalósult esetekhez képest – szerinte – mindössze 20 százalék.

Hozzátette: nincs meg a bizalmi viszony a rendőrség és a civil társadalom között, holott hatékony párbeszédre volna szükség. A bűncselekmények csökkenése pedig annak tulajdonítható, hogy a törvény 50 ezer forintra szállította le a szabálysértési értékhatárt.  

Lábodi Gábor megyei sajtófőnök az aprófalvas településekről szólva aláhúzta, hogy a falvak lassan teljesen elnéptelenednek és elöregednek. 
A Jobbik úgy gondolja, hogy a megelőzésre kell gondot fordítani, ezért szerinte minden településen körzeti megbízott szolgálatba állítására is sükség volna.
A szentgotthárdi helyzetről kijelentette: megjelentek a romániai kolduscsoportok, melyek erőszakosan koldulnak, kétes eredetű portékáikat árulják és ausztriai munkákat akarnak vállalni, illetve lányokat futtatnak.

Hozzátette: egyre gyakoribb az iskolai erőszak, a diákok egyre többször agresszióról, bántalmazásról, iskolai lopásokról számolnak be, de a pozitív diszkrimináció is jelen van, ezért pedig szükséges lenne az iskolai rendőrség felállítása is.

Kiemelte azt is, hogy a fentiek miatt Szentgotthárdon rendőrkapitányságra van szükség.

A pénteki megyei közgyűlésen résztvevő Papp Károly, altábornagy, országos rendőr-főkapitány a szentgotthárdi kapitányság létrehozatalára vonatkozó Jobbik-javaslatra kijelentette, hogy nem a rendőri jelenlét határozza meg, hogy őrs, vagy kapitányság van az adott városban. Hozzátette: a megyei vezetés osztja le a lehetőséget, ugyanakkor több rendőr munkájára is van forrás. Legyen több rendőr Szentgotthárdon? Hát legyen - felelte az orszságos főkapitány. 

A frisss.hu kérdésére elhangzott, hogy még a nyári szünet előtt a Jobbik benyújtja az országgyűlésnek a közbiztonsági javaslatokat tartalmazó csomagot. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére