Puskás Tivadar: újra létezik a magyar álom

szróbert-HCs • 2014. augusztus 20., szerda •
Egy álommal kezdődött, és most, ezer esztendő után újra létezik az erős, gazdag és független magyar állam - hangoztatta Puskás Tivadar polgármester az augusztus 20-i városi ünnepségen. A Szent István király szobornál katonai tiszteletadással, a Vas megyei és a szombathelyi közélet szereplői előtt vonták fel az országzászlót.
Puskás Tivadar: újra létezik a magyar álom

Országzászlót az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Díszalegysége vonta fel a helyi közélet szereplői és a megjelent érdeklődők előtt. A Himnusz eléneklése után, az ünnepi műsor során Balogh János, Kovács Bálint, Takács Dániel, a Moldvai Csángó Gyermekcsoport (Pusztina), Szombathely Város Fúvószenekara, valamint a Városi Egyesített Kórus működött közre. 

Az irodalmi és zenés összeállítás után Puskás Tivadar polgármester mondott ünnepi beszédet. 
Államalapítónk hitt abban, hogy erős, független és gazdag államot épít. És igen, megtépve bár, de az ország immár ezer éve fennmaradt. A mostani ünnep a kitűzött cél megvalósítását, Magyarországot, az összetartozást jelenti a Kárpát medencében - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester a Szent István király ünnepe alkalmából tartott megemlékezésen. Hozzátette, van újra magyar álom, amit együtt valósíthatunk meg.

Az ünnepi beszéd után koszorúzás következett, majd az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Díszalegysége és a Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület tagjai díszmenetet hajtottak végre. 

Közben a Vasi Skanzenben Sólepárlás az Adrián címmel nyílt kiállítás, emellett kenyérsütés-bemutatót is tartottak Szent István király napja alkalmából.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére