Puskás: ezután is Szombathelyt szeretném szolgálni!

szróbert-HCs • 2014. július 09., szerda •
Még június végén döntött egyhangú szavazással a Fidesz országos választmányának elnöksége arról, hogy újra Puskás Tivadart indítja a szombathelyi polgármesteri székért - jelentette be Hende Csaba országgyűlési képviselő, a Fidesz választó-kerületi elnöke Szombathelyen. A július 9-i sajtótájékoztatón a frisss.hu azt is megtudta, hogy a Fidesz-KDNP a ,,Szombathely, Magyarország itt kezdődik!" szlogennel vág neki az októberi önkormányzati választások előtti politikai kampánynak.
Puskás: ezután is Szombathelyt szeretném szolgálni!

A sajtótájékoztató elején Hende Csaba elmondta, hogy a Fidesz Országos Választmányának elnöksége a június 24-i határozat szerint 8 egyhangú igen szavazattal úgy döntött, hogy újra Puskás Tivadart állítják polgármester-jelöltnek. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy Puskás Tivadar szerényen háttérbe húzódva, de ott volt már a 2002-es választások után is, még Széll Kálmán professzor javaslatára kerestük meg. 
Bölcs emberként nehezen állt rá a felkérésre, ugyanakkor nagy büszkeség ma is számomra, hogy saját házamban személyesen mutathattam be Orbán Viktornak - tette hozzá. 

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) 2010 óta dolgozik Szombathely polgármestereként. Hende Csaba a polgármester sikerei között említette, hogy a vasi megyeszékhely Puskás Tivadar munkájának köszönhetően az elmúlt négy esztendőben óriásit fejlődött, példának okáért az iparűzési adóból származó bevétel 45 százalékkal növekedett, és csak a helyi nagyvállalatokat figyelembe véve, több mint kétezer új munkahely jött létre, aminek következtében 3,5 százalékra csökkent a szombathelyi munkanélküliek aránya.
A Fidesz választó-kerületi elnöke hozzátette: Puskás Tivadar mentőorvosként (a nyugat-dunántúli regionális mentőszervezet szakmai vezetője volt) is részt vett a város közéletében. Miután 2006-ban a parlamenti választásokon listáról bekerült a parlamentbe, elbocsátották, de ő a független bírósághoz fordult, mely vissza is állította korábbi munkaviszonyát.

Hende Csaba hozzátette: azért hurcolták meg Puskás Tivadart, mert síkra szállt az akkori ellenzéki erők mellett. De - mint tudjuk - 2010-ben kétszer is legyőzte Puskás Ipkovichot, és mivel, három a magyar igazság, októberben következhet a harmadik győzelem - hangzott el. 
Hende Csaba emlékeztetett: Amikor Puskás Tivadar 2010-ben átvette a város vezetését, akkor 16 milliárd forint a város adósságállománya, pedig, amikor Ipkovich György lett a polgármester, csupán 1,7 milliárd volt az adósság, tehát az MSZP 8 éve alatt tízszeresére nőtt az adósság. Most viszont nulla forint az adósságállomány, ez viszont Puskás Tivadar nevéhez fűződik, az ő sikere. 

Tovább sorolva a sikereket és a különbözőségeket, hozzátette: Ha egy pillantást vetünk a 86-os út fejlesztése című projektre, akkor tudjuk, hogy az ő idejükben mindössze 3,5 km épült meg, míg Puskás Tivadar időszakában, 2015 nyarára egy 33 km-es szakaszt kivéve kész lesz a 86-os, a teljes főút pedig elkészül 2016-ra! Látható, tapasztalható az óriási különbség, lehet tehát választani! 
Hende Csaba hozzátette: Azt kell mondanom szombathelyi választópolgárként, hogy vigyázat szombathelyiek, a vörös róka egyszer már ellopta az összes tyúkunkat és most megint ott ólálkodik a kertek alatt. Ezért eztán kérem, hogy szavazzanak Puskás Tivadarra és a Fidesz-KDNP jelöltjeire!

Puskás Tivadar arról beszélt, hogy jó irányban halad a város, és ezt a munkát szeretnék folytatni. A felsorolt sikereket kiegészítve bejelentette, hogy 2016-ban műszaki képzés indul a Nyugat-magyarországi Egyetemen, miután az akkreditáció megtörtént. Az egészségügyben az utóbbi időszak legnagyobb fejlesztései valósultak meg, és javult a szakmai ellátás színvonala is. A tíz milliárd forint értékű belgyógyászati tömb, az egy rendelő-egy orvos program, az ügyeletben dolgozók díjának duplájára emelése - mind-mind folytatandó tevékenység. 
A polgármester-jelölt hozzátette: Szeretném ezután is Szombathelyt szolgálni, s az általam felajánlott munka és becsület minden szombathelyi javára válhat. Igyekszem a feladatnak ezután is megfelelni.   

Harangozó Bertalan, a KDNP megyei elnöke, Vas megye régi-új kormánymegbízottja azt mondta: Puskás Tivadar jelöltségét a KDNP is támogatja, mert politikai meggyőződése közel áll a kereszténydemokrata eszmékhez. Huszonöt éve, az 1990-es évek elején ismertem meg Puskás Tivadart, akkoriban már ő vezette a mentőszolgálatot. Alpolgármesterként ismerhettem meg szívósságát. Nem volt könnyű ez az elmúlt négy esztendő, hiszen az adósságállomány, a város feladatai egész embert kívántak. A KDNP képviseletében kérem a lakosság támogatását, és a városlakók szíves figyelmébe ajánlom Puskás Tivadar személyét.  

Prof. dr. Széll Kálmán, Szombathely díszpolgára a minap a pécsi egyetem arany katedra díjában részesült, ez alkalommal ő is méltatta a jelöltet.
Puskás Tivadar nem ígért mást, mint becsületet, és ő ezt meg is tartotta az elmúlt ciklusban. Rendkívül sokat teljesített a városért, ő mindig ott volt a helyszíneken, nem hiányzott sehonnan sem. A segíteni akarása egyedülálló, a segíteni tudása úgyszintén, hiszen arra használja energiáit, hogy segítsen egy országon, egy városon, egy emberen.

És mivel jó szlogen nélkül kampány sincs, Hende Csaba a sajtótájékoztató végén  bejelentette, hogy a Fidesz-KDNP a ,,Szombathely, Magyarország itt kezdődik!" szlogennel vág neki az őszi önkormányzati választások előtti politikai kampánynak. 
Ezt követően a polgármesterjelöltet és a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeit is lefotóztuk.  

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére