Pár perc hiányzott a bravúrhoz: Pápa – Haladás 1-1

szróbert • 2014. március 22., szombat •
A labdarúgó NB I. 21. fordulóját nyitó mérkőzésen a Lombard Pápa vendége volt a Szombathelyi Haladás. A frisss.hu tudósításából kiderül, hogy hiába vezetett 86 percig, mégis ,,csak” egy pontot hozott el az Artner legénység. Csaknem hatszáz szombathelyi szurkoló szeme láttára Radó szerzett vezetést, majd több alkalommal is növelhette volna a fölényt a hali, de a végén a spanyol-szerb légiós, Maric kiegyenlített.
Pár perc hiányzott a bravúrhoz: Pápa – Haladás 1-1

Az egykori tulajdonos, Bíró Péter Pápára távozása óta mindig igazi presztízsmeccs a Pápa elleni összecsapás. A mieink több mint négy évvel ezelőtt, 2009 októberében nyertek utoljára idegenben.


Az előjelek  
Tavasszal két döntetlent és egy vereséget könyvelt el a vendéglátó, míg a Haladás egy-egy győzelemmel, döntetlennel, illetve vereséggel, tehát összesen négy ponttal lett gazdagabb. Pikánssá tette a március 21-i meccset, hogy a pápaiaknál játszott a volt szombathelyi spíler, Kenesei Krisztián és Jagodics Bence, de a kölcsönben Pápán lévő Kulcsár Kornél is Haladás játékos (volt).  
Ezúttal sem volt könnyű helyzetben Artner Tamás, a Haladás mestere, hiszen Guzmics Richárd 5 sárga lap miatt, míg Devecseri és Dvorschák sérülés miatt nem léphetett pályára.


A meccs
Lombard Pápa – Haladás 1-1 (0-1)
vezette: Németh Ádám (Bozó, Kelemen)
Pápa: Szűcs – Csizmadia, Struhar, Jagodics (Kulcsár 46’), Présinger (Maric 86’)- Tóth G., Sekour, Németh M., - Kenesei, Griffith, Arszics
Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér, Tóth P., P. Bosnjak – Simon Á., Iszlai – Nagy G. (Zsirai 86’), Németh M. (Gyurján 46’), Halmosi - Radó 

1’ – Nagyon jó a hangulat, már-már hazai környezetben, közel 500 szombathelyi néző előtt játszik a Haladás. A hazaiak kezdték a meccset.
3’ – Arszics lépett fel a támadással, de hosszan szöktette magát, így Rózsa felszedte előle a labdát. 
8’ – Egy gyors bedobás után Radó került helyzetbe, de elkapkodta.
14’ – Halmosi éles szögben leadott lövését Szűcs védte bravúrral.
18’ – Ez alkalommal Griffith került gólhelyzetbe, de Simon Á. az utolsó pillanatban mentett, a szöglet után Kenesei fejelt fölé.
23’ – Kenesei szabadrúgást Griffith csúsztatta meg, ám Rózsa résen volt.
25’ – Vezet a Hali! Simon Ádám parádésan passzolt a 16-oson portyázó Radó Andrásnak, aki lefordult védőjéről, Struhárról és szenzációsan lőtte ki az alsó sarkot, még a kapufa is besegített, Szűcs nem védhetett, 0-1!!!
28’ – Tovább növelhettük volna a fölényt, de előbb Szűcs hárította Radó lövését, majd a kapuson megpattanó labdát Jagodics szinte a gólvonalról vágta ki, aztán egy újabb szombathelyi lövésnél ismét a volt Haladás játékos akadályozta meg a mieinket a gólszerzésben.
36’ – Fehér szenzációsan védekezik, többször is kilép a védelemből és labdát szerez, ebben a percben pedig arra is volt ereje, hogy fellépjen a támadással. A visszatett labdát 7 méterről perdítette mellé.
45’ – Kenesei végezhetett el szabadrúgást. A veszélyes szögből leadott lövést mellé csavarta a csatár.
Megérdemelt vezetéssel térhettünk pihenőre. 
46’ – Érdekes csere a hazaiaknál: Tóth Bálint átszervezi a védelmet, a védő Jagodics helyett, de biztos nem a helyén, a középpályás Kulcsár játszik tovább. Nálunk a szokásos csere: Németh Márió helyett Gyurján Bence folytatja.
52’ – Arszics lőtt fölé.
55’ – Simon Á. kezezése után Arszics lőhetett szabadot, Rózsa elvetődve ártalmatlanította a kísérletet.
60’ – Feljött a Pápa, sokat támad a hazai csapat. Griffith készítette le Keneseinek, aki azonnal kapura kanyarította a játékszert, de Rózsa megint a helyén volt, szöglet lett a vége.
63’ – Szombathelyi támadás után veszélyes kontrát vezetett a Pápa, aminek végén Sekour lőtt laposan, de Rózsa bravúrja most sem maradt el.
68’ – Szombathelyi percek következtek. Gyurján szerzett férfias keménységgel labdát a pápai térfélen, aztán begyalogolt vele a 16-oson belülre, de gólhelyzetben fölé emelt. Óriási lehetőség volt!
71’ – Gyurján cikázott végig a pápaiakon, majd Radóhoz passzolt, aki Sűcsbe lőtte labdát.
72’ – Radó fineszes csavarását tolta szögletre Szűcs.
73’ – Nagy G. óriási bombáját tolja ki Szűcs, az érkező Radó lekezeli, majd bevágja a labdát a pápaiak hálójába, de les miatt maradt a 0-1. Jól játszik a Haladás, de nyugodtabbak lennénk, ha betalálnánk másodszor is. 
80’ – Kicsit leült a meccs. Sok a hiba és még ennél is több az apró szabálytalanság.
82’ – Sekour átadása után Griffith lőtt fölé 16 méterről.
86’ – Ez hihetetlen! Kiegyenlített a Pápa! Kenesei óriási lövését még bravúrral kitolta Rózsa, de az egy perce beállt – nyolc hónap után visszatérő – Maric bepasszolta a kipattanót, sajnos 1-1.
90’ + 2’ – Vége a meccsnek, 1-1 maradt a végeredmény.

Tóth Bálint: Az első félidőben nem találtuk a játék ritmusát, aztán a második játékrészben már sokat küzdöttünk, szerintem megérdemeltük az egy pontot. 
Artner Tamás: Azt hiszem nagy fölényben játszottunk, csak azért nem nyertünk, mert kihagytuk a ziccereinket. Ha idegenben ennyi gólhelyzete van egy csapatnak, akkor azt meg kell nyerni, nekünk most ez nem sikerült. 

Fotó: nso.hu

közösség

további frisss

lap tetejére