Óvodabővítés: A szentkirályiak régi vágya válik valóra

szróbert • 2014. május 16., péntek •
A szülőknek, az óvoda munkatársainak és persze a kivitelezőknek is jár a köszönet, hiszen nélkülük ez a modernizáció, ez a bővítés nem valósulhatna meg – hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester a Játéksziget Óvoda május 16-i műszaki bejárása során. Az összesen 134 millió forintos beruházásról a körzet önkormányzati képviselője, Sági József a frisss.hu-nak úgy fogalmazott, hogy az óvoda bővítésével a szentkirályiak régi vágya válik valóra.
Óvodabővítés: A szentkirályiak régi vágya válik valóra

A szentkirályi városrészen, a Győzelem utcai óvodában tartott tájékoztatója elején a polgármester arra emlékeztetett, hogy csupán néhány hónappal ezelőtt jelentette be a város a bővítést, most pedig már a gyarapodásról lehet beszámolni – mondta. A város vezetője hozzátette, hogy 120 millió forintot nyert az óvoda bővítésére az önkormányzat, amit további 14 milliós saját forrással egészített ki Szombathely. Ebből az összegből pedig még napelemet is vásároltak.   
Puskás Tivadar reményét fejezte ki, hogy a szeptemberben induló nevelési év már az új csoportszobákban is elkezdődhet. 

Sági József önkormányzati képviselő a frisss.hu-nak a helyszínen elmondta, hogy nagyon régi vágya volt a szentkirályi városrészen élőknek, hogy bővüljön az óvoda. Ez azért is fontos – tette hozzá – mert már a gazdasági válságból lassan kilábalunk, s így új házak, lakások, lakótelepek épülnek, épülhetnek a körzetben is, amitől a fiatalok idetelepülését, illetve az ő gyermekeik óvodába járását várom. 
Ez az épületrész már 2002-ben meg volt tervezve, ám a 40 milliós pénzügyi fedezetet az akkori szocialista városvezetés elvonta innen és az Aréna Savariára költötte. Azóta mindez csak vágyálom maradt, időközben pedig az iskolánkat is bezárták, így igazán jókor jött a pályázati lehetőség, aminek köszönhetően 2012-ben elnyertük ezt a támogatást és végre megépülhet, bővülhet az óvoda. Ez az intézmény eddig szinte 140%-os kihasználtsággal működött, így a mostani bővítésnek köszönhetően egy csoportszobával és kettő fejlesztő szobával gyarapodik az ovi – tette hozzá a frisss.hu-nak nyilatkozó Sági József. 

Fodor Imréné intézményvezető az átmeneti időszak megoldásáról elmondta: április 18-án a kastélyba helyeztük át az egyik óvodai csoportunkat. A szülők rendkívül megértőek, rugalmasak és segítőkészek voltak, szinte fél nap alatt átköltöztünk, a gyerekek ebédelni visszajönnek, de a reggeli és az uzsonna a kastélyban megoldott. A hamarosan kezdődő harmadik ütem részeként még egy csoportunk is átköltözik, június 2-án ugyanis elkezdődik a tornaszoba kialakítása is, mely újabb csoportszoba megszűnését jelenti. 

Bereczki József, a kivitelező képviseletében elmondta, hogy március elején vették át a munkaterületet, de napjainkban már a belső vakolásnál, illetve a nyílászárók beépítésénél, gépészeti, villanyszerelési munkafázisoknál és a tetőszigetelésnél tartanak. Miután kiemelte, hogy jelenleg 45%-os készenlétű a beruházás, azt is hozzátette, hogy a szerződés szerinti július 31-i határidőig befejezik az óvodabővítési munkákat. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére