Összművészeti dzsemborival zárták az évet a szombathelyi slammerek

Szerző: Boros Patrícia - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. május 18., csütörtök •
Az évadot Krausz Dávid, a Savaria Slam Poetry alapítója értékelte.
Összművészeti dzsemborival zárták az évet a szombathelyi slammerek

Szerda este óriási bulival zárták a hatodik évadot a szombathelyi slammerek. Többek között olyan vendégeket is színpadon köszönthettük, mint Létra és Toma, az AMPS rapbanda extagjai, Horváth Dániel hegedűművész, Mészáros Szabolcs szombathelyi festő és Paulkovics Gergely gitáros.

Az est Open Mic-kal indult, ezután egy improvizatív zenei utazással hangolódtunk tovább. Most sem maradt el a slam poetry verseny, ezúttal az Egyszerű témakört boncolgatták a slammerek. Ezt - a már megszokott módon - egy öttagú zsűri pontozta.

Az eredményhirdetés után Krausz Dáviddal, a Savaria Slam Poetry (SSP) alapítójával beszélgettünk, aki röviden összegezte az elmúlt évadot.

„Nagyon erős, változatos évet zártunk. Ez az év a megújulásról szólt, mert idén minden hónapban más volt az est házigazdája. A közönség sohasem tudhatta mire számíthat. A témákat mindig az választotta, aki az előző versenyt megnyerte, vagy ha ő már volt, akkor olyan embert választottunk, aki még nem volt házigazda. Sokkal több vendéget hívtunk az előző évekhez képest, fellépett az odaLÖKött KÖLtészet; a kétszeres országos bajnok, Basch Péter; Riskó Bence, akivel egyik oszlopos tagunk, Székely Zoárd bejutott az Országos Team Slam Bajnokság döntőjébe; és itt volt Bokor Krisztián. A szünetekben pedig a helyi egyszálgitáros művészek mutatták meg magukat” – mondta el.

Az SSP most nyári szünetre megy, de szeptemberben újra a színpadon köszönthetjük a slammereket. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére