Orlandóból a stúdióba, onnan pedig Prágába

Szita Róbert - Fotó: Gombkötő Regina és Facebook.com • 2017. augusztus 02., szerda •
Az amerikai világkupáról hazaérve, pár nap kikapcsolódás után, újra zsúfolt napok előtt állnak a Szombathelyi Kötélugró Klub legjobbjai.
Orlandóból a stúdióba, onnan pedig Prágába

Az orlandói Kötélugró Világkupán kiválóan szerepeltek a szombathelyi lányok. Komlósi Kata, Nagy Lola, Gyurkó Flavia, Varga Flóra, Kiss Bianka és Simon Tíra versenybírói szerepléséről már ITT cikksorozatot is közöltünk. Ezekben a napokban pedig már Prágában edzőtáboroznak, aztán jönnek a hazai edzések – a többi között erről beszélgetett a Frisss FM 97.7 stúdiójában Bánhegyi Attila (BA) klubelnökkel, valamint Komlósi Kata (KK) és Nagy Lola (NL) Világkupa-érmes versenyzőkkel Farkas Beni (FB) műsorvezető.   

FB: A Világkupa igazán sikeres volt számotokra, hiszen számos éremmel térhettetek haza. De valójában milyen volt ez a verseny?

BA: Hosszú ideje készültünk erre a versenyre, hiszen minden óceánon túli megmérettetés nagy kihívás a számunkra. Úgy vágtunk neki, hogy amennyiben szerzünk egy érmet, illetve, ha döntőbe jutunk az abszolút kategóriában, akkor nagyon elégedettek leszünk. Így is történt, sőt, még túl is teljesítettük az elvárásokat, több dobogós helyezést szereztünk a különböző korosztályokban, Kata pedig döntőbe jutott az abszolút kategóriában, és még nagyon jól is éreztük magunkat. Tudtuk, hogy a sportág hazájában nagyon nehéz lesz nekünk bizonyítani a tehetségünket, de összességében elégedettek voltunk Füle Magdolna vezetőedzővel együtt, ez pedig nagy szó.

KK: Számomra fantasztikus nagy élmény volt az amerikai verseny, noha többször szerepeltünk már világkupán, de nekem ez volt ez eddigi leghangulatosabb. Én is elégedett vagyok, de a döntős, szoros versenyben elért negyedik helyek bosszantottak.

NL: Tényleg nagyon izgalmas és jól szervezett volt ez a verseny, hiszen szinte mindig kiélezett és nagyon izgalmas finálékat láthatott a kilátogató közönség. Amikor a párosban mindössze egy századdal maradtunk le a dobogóról, én eldobtam a kötelet, amit azóta is bánok.

FB: Mi lesz a következő nagy megmérettetés, mire készültök ezekben a napokban?

BA: Mivel nem készült el saját edzőtermünkben a parketta, ezért a jövő héten a Zrínyi iskolában indítjuk 50 kicsinek a hagyományos nyári edzőtáborunkat. Aztán közeledik a Savaria Történelmi Karnevál, mely minden esztendőben nagyon fontos esemény a klubunk életében, erre készülünk. A felvonulás előtt szórakoztatjuk a közönséget, szeretnénk mindenkit megugráltatni a Fő téren, a produkció a karneváli hangulathoz igazodó lesz, majd felvonulunk mi is.  Aztán szeptemberben, Barcelonában a fiatalabb generációval versenyezhetünk, és megmérhetjük, ki milyen gyors, ki milyen erőnlétben van. 

KK: Mi is készülünk a karneválra és az utolsó gimnáziumi évünkre lelkileg is tréningezni kell magunkat. 

NL: Én Prágában edzőtáborozok a következő napokban, majd a jövő héten a kicsiknek tartunk edzéseket a Zrínyi iskolában, ott segédedzőként közreműködök. Azután jönnek a karneváli fellépések, majd a gimi is beindul. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére