Könyvhét: Olvasni mindig érdemes!

szróbert • 2014. június 13., péntek •
Szombathely olyan város, mely áldoz és büszke is a kultúrájára. Olvasni mindig érdemes, de legfőképp könyvet olvasni érdemes - hangsúlyozta Sági József Szombathely MJV Kulturális- és sportbizottságának elnöke, június 13-án. Az Ünnepi Könyvhét szombathelyi eseményeit a József Attila- és Prima Primissima díjas író-költő, Lackfi János nyitotta meg a Savaria téren.
Könyvhét: Olvasni mindig érdemes!

Sági József miután megköszönte a Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársainak a szervezőmunkát, a kiállítóknak, hogy megjelentek, hogy dedikáltak, kiemelte: a kultúrát fogyasztó emeberek megjelenése a legfontosabb, hiszen, ha ők nem vennék a fáradságot és nem vennék a kezükbe a könyvet, ha nem olvasnának, akkor nagy bajba kerülne a társadalom is. Olvasni mindig érdemes, és legfőképp könyvet olvasni érdemes, annak ellenére, hogy ma már az internet sokkal gyorsabb információforrás. 

Ezt követően Lackfi János megnyitotta a könyvhét szombathelyi eseményeit.

Ha ásnál egy hatalmas gödröt, mely egésze a Föld középpontjáig érne, és beledobnál egy könyvet, akkor a kötet 42 perc alatt elérné a Föld közepét - ezzel az idézettel kezdte ,,Úszni a bálnavérben" című könyvheti köszöntőjét a József Attila- és Prima Primissima díjas író-költő. Ez az idézet egyébként egyinternetes gyűjteményből való, mely hihetetlennek tűnő, de igaz furcsaságokat szed össze. Elképesztően színes életünk legkülönbözőbb területeiről. 
A műfordítóként is közismert Lackfi János hangsúlyozta: az irodalom mindenen túl, a politikán, pártokon, évsázadokon, és harcokon túl is részhalmazai vagyunk egymás létezésének, vagyis részesei vagyunk egymásnak. 

Lackfi János két író-olvasó találkozón is részt vett Szombathelyen. Június 13-án a Zrínyi iskola után a Berzsenyi Dániel Könyvtárban is megjelent az olvasóközönség örömére.
Az ünnepi könyvhét szombathelyi megnyitója alkalmából fellépett a Tarisznyások együttes, majd a Kockacukor zenekar, aztán Doma Bence és Puskás Mátyás is. A Savria téren rendezett eseményen Varga Richárd is eljátszotta saját dalait. Közben kézműves foglalkozások, és könyvjelzőkészítés is volt, de Szombathely Város Fúvószenekara is játszott. Pődör György, Eliza Beth, majd Lackfi János pedig saját köteteit dedikálta. 
A Könyvhét programjait Szombathely Megyei Jogú Város és a Claudia cukrászda is támogatta. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére