Női kézilabda EB: Egy góllal kaptunk ki a spanyoloktól

SzR-nso.hu • 2014. december 11., csütörtök •
A végén nem voltunk kellően fegyelmezettek, dekoncentráltak lettünk és az utolsó percekben már nem tudtunk az ellenfél nyitott védekezésével mit kezdeni, ezt Németh András szövetségi kapitány nyilatkozta miután az Európa-bajnokság csütörtök esti győri csoportmeccsén a magyar női kézilabda válogatott vereséget szenvedett a spanyol lányoktól. Noha a többi csoportmeccs miatt már nem a továbbjutás, hanem a középdöntőbe vitt pontok száma volt az igazi tét, és a meccs második félidejében már három góllal is vezettünk, mégis a hajrá a hispánoké volt. A végeredmény: Magyarország - Spanyolország 26-27.
Női kézilabda EB: Egy góllal kaptunk ki a spanyoloktól

A második félidőben 21-18-nál három góllal is vezettünk, ám az 59. percben, másfél perccel a vége előtt megszerezték a vezetést a spanyolok (Mangué, 26-27). Németh András időt kért, a következő támadásból Planéta Szimonetta lövését kivédte a kapus, de emberelőnybe kerültünk - 65 másodpercünk volt még hátra ekkor, de Tomori Zsuzsa ellen támadószabálytalanságot ítéltek, a spanyolok szerezték meg a labdát.

Tizenhét másodperc volt hátra a találkozóból, amikor időt kértek a spanyolok, majd a hátralévő időben jól tartották meg a labdát és végül egygólos győzelmet arattak egy végig kiegyenlített, nagyon jó mérkőzésen. A magyar válogatott az utolsó 10-12 percre fáradt el fejben, ezt az időszakot jobban bírták a vendégek, a nyitott védekezés ellen nem volt elég a támadójátékunk.
Fájó ez a vereség, hiszen három góllal is vezettünk, és nagyon fontos pontokat vihettünk volna a középdöntőbe, de a két pontunkkal így is a harmadik legtöbb pontot visszük magunkkal a középdöntőbe. Szombaton Dánia ellen folytatják a lányok!

közösség

további frisss

lap tetejére