Megkérdeztük, megkóstoltuk, imádtuk! – A nyár kedvenc fagyijai

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. szeptember 08., kedd •
Az idei nyár kedvenc fagyijairól kérdeztük a Fő téri fagylaltozók, cukrászdák munkatársait. Akadt, amit teszteltünk is. És igen, finom volt!
Megkérdeztük, megkóstoltuk, imádtuk! – A nyár kedvenc fagyijai

Vannak fagylaltozók, amik bezárnak szeptember végén, október elején. Ahol pedig később is tudunk nyalni, ott kevesebb fajtából válogathatunk majd. Az egyik Fő téri cukrászdában különlegesebb és olcsóbb a kínálat, mint a legtöbb helyen. Itt a hagyományos ízek (csokoládé, vanília, citrom) mellett ezeket keresték a legtöbben: levendula, bazsalikomos citrom, rumos dió, áfonyás joghurt, karamellás füge és tojáslikőrös belga étcsokoládé. Ha valamelyikből nem volt, máris hiányolták a vendégek. Akadt, aki mindennap meglátogatta a helyet. A gyerekeknél a rágógumi ízű fagyi volt a sláger. Itt egyébként azoknak is kedveznek, akik csak glutén- vagy laktózmentes édességet fogyaszthatnak. Elmondható, hogy egész nyáron jobban fogyott a fagyi, mint a sütemény. Ősztől azonban az utóbbit keresik majd többen.

A különleges ízek közül választottunk: epervelős étcsokoládé, kinder bueno, sárgadinnye

Egy olyan standnál is jártunk, amely április végén nyitott, és szeptember végén zár be. Itt az alapízek mellett a sajttorta és a csokis keksz nevű nyalnivalót kérte a többség. A gyerekek pedig a zöldalmából és az áfonyából kóstoltak. Az eladó szerint a kicsik a színeket veszik figyelembe. Minél rikítóbb, annál jobban csábítja őket. Azt is megtudtuk, hogy az édes tölcsért csak a huszonévesek viszik. Rolettit pedig szinte csak a gyerekek kérnek. Ezen a helyen a jégkása is kedvelt. Van például eper, kivi, citrom és tutti frutti ízesítésű.

Hmmmm....

A gombócos fagyi mellett a szombathelyiek az úgynevezett csavarosat is szeretik. Ez esetben csokoládésat vagy vaníliásat lehet kérni, akár felesben. Árulnak kisadagot (gyerekeknek), valamint nagyadagot (a felnőttek mohóbbak). Öntet is tehető az édességre: van áfonya, eper, karamell és csoki. Különlegesség, hogy a kicsik a fagyi mellé ajándék gumi- vagy habcukrot is kapnak.

A Frisss FM fagylaltját rengetegen kóstolták Szombathelyen. Ahol árulták, ott például gluténmentes tölcsért is lehet kapni, valamint termo dobozt, ami fél óráig hidegen tartja a fagyit. Ez annak jó, aki nem helyben fogyasztja, hanem hazaviszi.

Az egyik régi, kedvelt cukrászdában megtudtuk: nagyon sokan kóstolták az idei Karnevál fagylaltját és Tortáját. Mindkettőt szerették a helyiek és a városba látogatók is.

 Teszt, teszt, teszt...

Egy olasz cukrászdában is megnéztük, hogy mi a felhozatal. Itt volt a legnagyobb választék a tesztelt helyek közül. Az eladó elmondta, hogy a Porcellina (eperhabos fehércsoki) és a Cremino caffe (kávés fagyi) fogyott a legjobban. A gyerekek pedig a hupikék törpikékből, a sztracsatellából és a gyümölcsös fagyikból válogattak. Itt adagra adják a nyalnivalót, nem gombóconként. 1 adag 5 dkg. Kóstoltuk, finom volt, de kevésnek bizonyult… Sokat fizettünk érte.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére