NB I.: Döntetlennel zárta a szezont a Haladás

szróbert • 2014. május 30., péntek •
Noha csütörtökön még esély volt a megállapodásra, a péntek esti utolsó bajnoki előtt a Nemzeti Sport értesülése szerint Halmosi Péter és Nagy I Gábor sem fogadta el a labdarúgó NB I-ben szereplő Szombathelyi Haladás új szerződési ajánlatát, így mindketten távoznak a csapattól. Nem voltak jók tehát az előjelek, aztán a záró forduló nyitó meccse mégis jól sikerült, és noha a pécsi kirándulás előtt a frisss.hu-nak nyilatkozó Artner Tamás győzelmet várt a fiúktól, a végén döntetlennek örülhettünk.
NB I.: Döntetlennel zárta a szezont a Haladás

A két csapat egymás közvetlen riválisa, a Haladás a hatodik 45 ponttal, míg a PMFC a hetedik 44-gyel, tehát a pécsiek egy győzelemmel előzhetnek. Ha lesz győztese a meccsnek, akkor az a három ponttal lehagyja a 46 pontos Diósgyőrt is, és ideiglenesen fellép az ötödik helyre.

PMFC Matias – Haladás 1-1 (1-1)í

Pécs: Gőcze – Romic, Balogh B., Mohl, Horváth A. – Szatmári (Frőhlich 59’), Márkvárt, Zsdrál, Városi (Rácz 75’) – Kőváry, Pölöskei P. (Wittrédi 83’)

Haladás: Rózsa – Dvorschák, Devecseri, Fehér Z., Schimmer – Gyurján, Iszlai (Halmai 81’), Simon Á., Medgyes (Tóth P. 46’) – Hrepka (Szakály 46’), Radó

1’ – A mi csapatunk indította útjára a pettyest. 
3’ – Márkvárt szabadrúgása szállt messze fölé.
6’ – Vezet a Pécs! Elaludt a védelmünk és egy mesteri beadás után pölöskei zavartalanul fejelhetett Rózsa kapujába, 1-0!
9’ – Az első szombathelyi vonatkozású feljegyezni való: Medgyes-Radó akció végén még időben szereltek a hazai védők. 
11’ – Letámad a Haladás. És ennek eredményeként Gyurján fantasztikus szólója után Radó került gólhelyzetbe, de Gőcze bravúrral szögletre hárított. 
14’ – Meglett az eredménye a letámadásnak, egyenlített a Haladás! Radó precíz szögletére Dvorschák emelkedett a legmagasabbra és gyönyörű fejesgólt helyezett a pécsi kapuba, 1-1!!! 
23’ – Az egyenlítés óta meddő mezőnyjáték zajlott, majd egy veszélyes Márkvárt lövés jelezte, a Pécs győzni szeretne. 
29’ – Két jó csel után Szatmári került helyzetbe, de Rózsa védett. Jó kis meccs.
31’ – Újabb pécsi lehetőség, Szatmári átadása találta jó helyzetben Márkvártot, ám szerencsénkre a lövés fölé és mellé is szállt. 
44’ – Dvorschák szabálytalansága után Szatmári 20 méteres lövése a sorfalban halt el.

46’ – A szünetben kettőt is cserélt Artner Tamás Hrepka és Medgyes nem jött ki, helyettük Szakály és Tóth P. folytatta.
55’ – A cserék következtében ismét van középpályánk, Simon és Iszlai jól szűrik a pécsi próbálkozásokat.
61’ – Visszaesett a színvonal.
66’ – Egy, a pécsi védelemről lecsorgó labdát Fehér vett át, majd egyből lőtt, de célt tévesztett. 
75’ – Zsdrál lövését Simon blokkolta jó ütemben
86’ – Szorongat a Pécs, Romic lövését Rózsa menti szögletre. 
90’ – Fehér nem hagyta elvégezni a szabadrúgást, ezért sárgát kapott, mivel azonban már volt neki, Becséri a pirosat is felmutatta. Kár érte!
90’ + 2’ – Vége a meccsnek, maradt a döntetlen, így nagy valószínűséggel a hatodik helyen zárt a Haladás! Amennyiben a Videoton két góllal győzi le a Diósgyőrt, akkor ötödik is lehet a Hali!

Lőrincz Emil: Nem vagyok elégedett, hiszen az első félidőben eldönthettük volna a meccset, sokat hibáztunk. A második játékrészben visszaesett a színvonal, mi is gyengébben játszottunk. A szezonban nyújtott összteljesítménnyel elégedett vagyok. 
Artner Tamás: A meccs összképe alapján reális a döntetlen. A középpályán az első félidőben nem tudtunk jól védekezni, de rendeztük sorainkat, masszívabbak lettünk, viszont már kevésbé voltunk veszélyesek a kapura. Csak gratulálni tudok a fiúknak az egész évben nyújtott teljesítményért.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére