KRESZ-tábor: a kétszeres Európa-bajnok is a biztonságos közlekedés mellett érvelt

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2017. augusztus 18., péntek •
A Kresz Park Kulturális- és Szabadidő Egyesület szervezésében, Sátory Károly képviselő és két helyi vállalkozó támogatásával igazán izgalmasra sikeredett a KRESZ-tábor.
KRESZ-tábor: a kétszeres Európa-bajnok is a biztonságos közlekedés mellett érvelt

ITT már megírtuk, hogy napközis rendszerben ingyenes KRESZ-tábort indítottak Szombathelyen olyan gyerekeknek, akiket a szüleik nem tudtak elvinni nyaralni. Nos, az 5 napos elfoglaltság véget ért, a szombathelyi KRESZ-parkban a gyerekek megismerkedhettek a közlekedés szabályaival ismerkednek meg, de más izgalmas programok is vártak rájuk. 

Hétfőn kerékpárházat látogattak meg, illetve kerékpár szervizt tekintettek meg a gyerekek, de motoros boltot, valamint ifj. Magyar Miklós országos bajnok jóvoltából gokarttal is megismerkedhettek a táborozók. 
Kedden elektromos autó bemutatón lehettek ott a gyerekek, a zeneiskola mögötti gyors töltőnél pedig mindent megtudhattak az E-mobilitásról.

Aztán szerdán sportautó-bemutató, csütörtökön pedig teherautó, pontosabban Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző részvételével kamion- illetve versenyautó- és további különleges járművek bemutatója volt a program. 

A volt autópiacnál a szombathelyi Kiss Norbert azért tartotta fontosnak, hogy megjelenjen, mert szerinte a közlekedési szabályok ismerete már egészen fiatal korban fontos.  

Amellett, hogy szombathelyi vagyok, szeretek a városban lenni, a biztonságos közlekedést is elsődlegesnek tartom. Úgy gondolom, hogy a fiatalok – noha javarészt ,,még csak” a kerékpárt hajtják – minél hamarabb sajátítsák el a legfontosabb szabályokat, ismerkedjenek meg minél kisebb korban a KRESZ-szel, a közlekedés veszélyeivel, kockázataival – nyilatkozta honlapunknak Kiss Norbert. 

Az augusztus 26-27-én a Hungaroringen megrendezendő kamion EB-futamra készülő kétszeres Európa-bajnok a srácokkal beszélgetve elmondta, hogy még jogsija sincsen az 1000 lóerős monstrumra, de mint megtudtuk tőle – nem is kell a versenyzéshez. 

Kozma Györgyi, táborvezető az eltelt hét mérlegét megvonva elmondta, hogy nagy élmény volt neki is ez az egy hét. 
Megtiszteltetés volt számomra, hogy velük táborozhattam. Nagyon jó hangulatban telt az egy hét, hiszen nagyon színes programjaink voltak. A gyerekek közlekedési kultúrája rengeteget fejlődött, már nem kell rájuk szólni, tudják, figyelik és be is tartják a szabályokat. Követendő példa ez a kezdeményezés, emberileg és figyelemben is rengeteget fejlődtek a gyerekek – tette hozzá.   

A 14 esztendős Polgár Tamásnak nagyon tetszett, hogy a városban több helyre is elkerekezhetett. 

Nagyon jól éreztem magamat a barátaim és a szuper autók között. A legjobban az ragadott meg, amikor a KRESZ-parkban versenyezhettünk a Györgyi nénivel – mondta. 

Az ugyancsak 14 éves Takács Barbara is nagyon jól érezte magát, neki az autós-bemutató jött be leginkább, de a városban való közlekedés is jobban megy már neki. 

A 3. osztályba készülő 9 éves Mendel Zsófiának a gokartozás és a városban, főleg a Csótó környékén történő kerekezés tetszett a legjobban. 

Programok egyébként nemcsak a gyerekeknek szóltak, Horváth Szabolcs helyi vállalkozó jóvoltából bárki külsős érdeklődőt szívesen láttak a szervezők augusztus 14-18 között. 

Sátory Károly, a 10. választókerület képviselője azt tervezi, hogy a KRESZ-táborból idővel hagyományt teremtenek.
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére