Már most nagy siker a KRESZ-tábor

frisss.hu fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 14., hétfő •
Kiss Norbert, Európa-bajnok is érkezik majd a gyerekekhez.
Már most nagy siker a KRESZ-tábor

Sátory Károly, a körzet képviselője a Frisssnek elmondta, idén először hirdették meg az ingyenes tábort, ami egy összefogásról is szól. "Két helyi vállalkozó mellé állt az ügynek, valamint a képviselői keretemből járultam hozzá a szervezés költségeihez. Az egész tábort a nemrég alakult Kresz Park Kulturális- és Szabadidő Egyesület koordinálja és a cél, hogy a víztorony környékét, a parkot már most programokkal töltsék meg, még a víztorony felújítása előtt."

Sátory Károly hozzátette, szeretné ha idővel ez a hely a 10. választókerület egyik kulturális központja lenne. A képviselő tervezi, hogy ha minden jól megy, a KRESZ táborból idővel hagyományt teremtenek.

Mivel a közlekedési tábor csak regisztrációt igényelt, sokan jelentkeztek, de fontos, hogy aki lemaradt róla, annak vannak nyitott programok is, amikhez bátran lehet csatlakozni. Horváth Szabolcs, helyi kereskedő a programok felelőseként kiemelte, hogy a héten a közlekedés témáját felölelő eseményekkel várják a gyerekeket. Kedden motorkerékpár kereskedésbe látogatnak, majd megismerkednek a résztvevők gokarttal. Magyar Miklós volt gokart bajnok mesél nekik a versenyzésről. A zeneiskola mögötti parkolóbnál az  elektromos járművekkel, azok működésével ismerkedhetnek a gyerekek. Utána autószerelőműhelybe mennek, szerdán pedig a Király utcába egy sportautót csodálhatnak meg. Csütörtökön a volt autópiac területén 15 órakor Kiss Norbert, kétszeres Európa-bajnok mutatja be a teherautók működését, és osztja meg élményeit a táborozókkal. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére