Közgyűlés előtt

SzR • 2015. december 09., szerda •
Csütörtökön tartja idei utolsó rendes közgyűlését a szombathelyi önkormányzat. Puskás Tivadar polgármester vezetésével több fontos ügyet is megtárgyalnak a képviselők, így napirenden szerepelnek azok a témák is, melyeket a Modern Városok Program keretében megkötött megállapodás is tartalmaz.
Közgyűlés előtt

A szakbizottságok hétfői, keddi és szerdai ülései után, a csütörtöki Közgyűlés napirendi témáinak elfogadása előtt minden bizonnyal több kérdés és napirendi témajavaslat is elhangzik, majd a Modern Városok Program keretében kötött megállapodásról szóló tájékoztatóval veszi kezdetét a Közgyűlés nyilvános része. 

Aztán szó lesz a Szent Márton Tervhez kapcsolódó beruházási programokról, a volt városi strand területének hasznosításáról, és egy multifunkcionális városi közszolgáltatási telephely megvalósításáról is.

A decemberi közgyűlésen megtudhatjuk, hogy bővül-e a helyi adók köre, illetve, hogy mit takar a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet módosítása. Fontos téma lesz a lakáshoz jutás, a lakbérek és a lakbértámogatás, illetve az önkormányzat által a lakásvásárláshoz és építéshez nyújtott támogatások szabályainak megállapításáról szóló rendelet módosítása, de a helyi közösségi közlekedéssel kapcsolatos döntések meghozatala is minden bizonnyal közérdeklődésre tart majd számot.

A nyilvános ülésen tárgyalandó harminckilenc téma után, zárt ülésen döntenek majd a magasabb vezetői álláshelyek betöltéséről és a Tófürdő területére tervezett szálloda projektről is. Amennyiben a frisss.hu-t olvassa, első kézből értesülhet a közgyűlési történésekről.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére