Kővágó Zoltán hetedik, Zsivoczky-Farkas Györgyi a nyolcadik

Szita Róbert - nso.hu - Fotó: AFP és MTI • 2016. augusztus 14., vasárnap •
A tegnapi éremeső után magyar szempontból csendesen folytatódott az olimpia. Kővágó hetedik helyezése viszont szombathelyi vonatkozású.
Kővágó Zoltán hetedik, Zsivoczky-Farkas Györgyi a nyolcadik

Az úszás egyhetes programja magyar szereplő nélkül ért véget, de a 3 arany, 2 ezüst- és 2 bronzéremmel minden idők 2. legjobb olimpiai szereplését jelenti ez az úszóknál.

A női vízilabda-válogatottunk az Egyesült Államoktól ötgólos, 11–6-os vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól a B–csoport utolsó fordulójában, ezzel eldőlt, hogy az ausztrál válogatottal csap össze a negyeddöntőben.

 

EGYESÜLT ÁLLAMOK–MAGYARORSZÁG 11–6 (2–2, 5–1, 1–1, 3–2)
Maria Lenk uszoda, 1500 néző. V: Deslieres (kanadai), Dutilh-Dumas (holland)
EGYESÜLT ÁLLAMOK: JOHNSON – MATTHEWSON 2, STEFFENS 4,Seidemann, Craig, M. Fisher, Fattal. Csere: Gilchrist 1, A. Fisher, MUSSELMAN 3, Neushul 1, Clark. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian
MAGYARORSZÁG: KASÓ – Illés A., Keszthelyi 1, Garda, Bujka 1, Kisteleki H., SZÜCS G. 2.
Csere: Takács O., Antal 1, Czigány D. 1, Tóth I. Csabai. Szövetségi kapitány:Bíró Attila
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 4/0
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
A negyeddöntő augusztus 15-én, 19.10-től kerül sor, az ellenfél Ausztrália lesz. 

A nyílt vízen Berecz Zsombor a 3. helyről folytatta a vitorlázás finn szakágának küzdelmeit, és az újabb két futam után visszaesett a 8. helyre, miután a szombati futamokban 12. és 18. lett.

Az atlétikastadionban Kővágó Zoltán diszkoszvetőért szoríthattunk, aki 7. lett a döntőben. A szolnoki honvédtiszt, aki Szombathelyen, Németh László (Dobó SE) irányítása alatt készült, remekül kezdte a diszkoszvetés döntőjét, hiszen 64.50 métert dobott elsőre, ezzel egy sorozat után a negyedik helyen állt. A 2004-es olimpiai ezüstérmes magyar atléta azonban a folytatásban nem tudott javítani, az öt kísérletéből négyszer kilépett, míg egyszer 62.98-at dobott, így az érmekért folytatott harcba sajnos nem szólhatott bele. Kővágó sokáig az ötödik helyen állt, ám az utolsó sorozatban az addig mögötte álló Martin Kupper és Lukas Weisshaidinger is javított, ezzel a magyar atléta visszaesett két helyet.

1. Christoph Harting (Németország) 68.37 – egyéni csúcs, 2. Piotr Malachowski (Lengyelország) 67.55, 3. Daniel Jasinski (Németország) 67.05, 4. Martin Kupper (Észtország) 66.58, 5. Gerd Kanter (Észtország) 65.10, 6. Lukas Weisshaidinger (Ausztria) 64.95, 7. Kővágó Zoltán (Magyarország) 64.50

Hétpróbázóink hajnalban fejezték be a versenyt. Zsivoczky-Farkas Györgyi hat szám után a 11., Krizsán Xénia a 17. helyen állt. Számukra a 800 méteres síkfutás volt az utolsó versenyszám. Ezt letudva Györgyi új egyéni csúccsal, 6442 ponttal az előkelő 8., Xénia pedig 6257 ponttal a 16. helyen végzett. 

És a végére egy élő legenda, Michael Phelps, aki minden idők legeredményesebb olimpikonjaként a 4x100 méteres vegyesváltóban utoljára szerepelt az ötkarikás játékokon és a váltó pillangozó tagjaként megszerezte egészen elképesztő, huszonharmadik (23.), Rióban az ötödik aranyérmét is. Emellett 3 ezüst- és 2 bronzérmet is, tehát összesen 28 olimpiai érmet szerzett. 

A további szombati magyar eredményekről ITT olvashatnak.
A magyar sportolók vasárnapi programja pedig IDE kattintva böngészhető. 

közösség

további frisss

lap tetejére