Tét nélküli presztízscsata: Körmend-Falco 101-90

SzR • 2015. április 15., szerda •
Tét nélküli volt a szerda esti vasi kosárrangadó, hiszen már korábban eldőlt, hogy a szombathelyiek hatodikok lesznek, míg a körmendiek nem juthatnak be a legjobb nyolc közé. A presztízscsata azonban nem maradt el, a szezon utolsó vasi el classicóját a hazai csapat, a Körmend nyerte, annak ellenére, hogy három játékrészben is több pontot szerzett a Falco. A mezőny legeredményesebb játékosa a 32 pontos Ferencz Csaba volt. Fotónk a szezon egyik szombathelyi kosármeccsén készült.
Tét nélküli presztízscsata: Körmend-Falco 101-90

Egis Körmend - Falco-Trend Optika KC Szombathely 101-90 (24-28, 22-23, 33-16, 22-23)
Körmend, Városi Sportsarnok, 1800 néző

Vezette: Kapitány G., Surányi G., Praksch P. (dr. Páli)

Körmend: Walker 11/9, POPADICS 23/9, FERENCZ 32/27, TÖRÖK 17, Richards 3 Csere: TÓTH N. 13, Latinovics 2

Falco: Váradi 2, DOYNE 24/3, PERL 23/3, Dukics 3/3, Krisztanovics 18/3 Csere: Bognár 9/3, Hall 6, Will 5/3, Hódi -, Kovács B. -, Popgyákunik -, Varga -.

Az előzményekről érdemes volt tudni, hogy a szombathelyi sárga-feketéknél sérülés miatt Goran Martinics, Simon Kristóf, Bus István, Bazsó Brúnó és Milan Majsztorovics nem játszhatott, a körmendi piros-feketéknél pedig Farkas Attila hiányzott. 
Kálmán László vezetőedző a Falco honlapjának nyilatkozva elmondta, hogy a csapat szeretett volna győzelemmel hangolni a play-offra, ehhez pedig a vasi rangadóhoz méltóan szerepelve, le kellett volna győzni a Körmendet. 
A körmendi szurkolók az utolsó hazai meccsre jól hangoltak, ezért aztán Déri Csaba ,,fiai” mindenképpen szerettek volna szépen búcsúzni a közönségtől, emelt fővel akarták befejezni a szezont. Sikerült. A vezetőedző a FrisssFM-nek elmondta: jó lenne az utolsó két meccsen elszenvedett vereségeket feledtetni. A betegséggel bajlódó Farkas Attilán kívül mindenkire számíthatok. 
A Falco szombaton a Szegedet fogadja. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére