Árvíz: Komoly károk Szombathelyen is

szróbert-HCs • 2014. szeptember 14., vasárnap •
A hatóságok zökkenőmentesen együttműködnek egymással, a honvédség képviselője is részt vesz ebben a védelmi bizottsági munkában és minden szükséges erő és eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy az eddig már bekövetkezett károkat leszámítva további baj ne történjék – mondta el a frisss.hu-nak nyilatkozva Hende Csaba honvédelmi miniszter. Szombathely-Petőfitelepen azt tapasztalta a térség országgyűlési képviselője, hogy a nemrég épült lakóparkban elmulasztották a megfelelő vízelvezető rendszer kialakítását, ezért a szakszerű védekezés ellenére is több családi házba betört a víz és komoly károkat okozott.
Árvíz: Komoly károk Szombathelyen is

Hende Csaba Körmenden, majd Szombathely-Petőfitelepen is megtekintette a védekezési munkálatokat. 
A telepen egy lakópark új építésű házait érte el és károsította a víz. Szentgotthárd térségében már apad a Rába, Körmendnél hamarosan a valaha mért legmagasabb vízállásnál várhatóan alacsonyabban tetőzik majd a folyó, levonulóban van az árhullám - mondta.

Az országgyűlési képviselő azt közölte, hogy a gyors áradás, a hirtelen felgyülemlő csapadékvíz miatt sok helyen történtek váratlan események. Így volt ez Szombathely-Petőfitelepen is, ahol a nemrég épült lakóparkban elmulasztották a megfelelő vízelvezető rendszer kialakítását, ezért a szakszerű védekezés ellenére is több családi házba betört a víz és komoly károkat okozott. 
Hende Csabát Puskás Tivadar polgármester, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és több képviselő-jelölt is elkísérte a szombathelyi bejárásra. 
Vas megyében egyébként jelenleg tizenegy alsóbbrendű út van lezárva. Szakonyfaluba továbbra is csak az ott lakókat engedik be a hatóságok. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére